Svet zdaj ogroža še korona izziv

Mladostniki ližejo javne površine in se razglašajo za junake. Par namerno zakašljal v obraz irskega ministra za zdravje.
Fotografija: Izzval je virus in se okužil. FOTO: Tiktok
Odpri galerijo
Izzval je virus in se okužil. FOTO: Tiktok

Čeprav novi koronavirus vsak dan po svetu vzame številna življenja, mnogi tveganja za okužbo še vedno ne jemljejo resno. Ne le to, iz zdravstvenega preplaha, ki je tako rekoč ves svet ovil v karanteno, se mnogi celo norčujejo.
Policija besno išče izzivalce. FOTO: Tiktok
Policija besno išče izzivalce. FOTO: Tiktok

Morda ne preseneča, da se to dogaja na Otoku in na Irskem, kjer je oblast šele v minulih dneh odločneje udarila po mizi in sprožila ukrepe za zajezitev virusa, a nepokorščina državljanov je kljub temu nepopisna.
 

Polizal školjko in zbolel


Mnogi so sklenili celo dokazati, da virus le ni tako zelo nevaren, kot stroka opozarja, zato so prek tiktoka objavili izziv: junaki naj se posnamejo med kar se da tveganim ravnanjem, denimo, lizanjem različnih površin, kljuk in celo, groza, straniščnih školjk, in tako prepričajo svet, da je novi koronavirus navadna laž ali pa vsaj napihnjena zgodba.

Upravitelji družabnega omrežja so se že oglasili in zatrdili, da takšnega bolestnega ravnanja nikakor ne podpirajo, ter zagotovili, da bodo v najkrajšem možnem času odstranili vse neustrezne vsebine. A te so že nevarno zakrožile po svetu, tako hitro kot novi koronavirus, podoba mladeniča, ki je okusil nagnusno površino v javnem toaletnem prostoru, pa se bo nedvomno zapisala v posebno poglavje v tragični epopeji covida-19.


Samooklicani junak se je namreč med snemanjem nagnusnega prizora okužil, o svojem zdravstvenem stanju pa potem ni več poročal.
Tisti, ki so sprejeli koronaizziv, pa ne preizkušajo le svojih zmogljivosti, temveč neposredno ogrožajo tudi druge.

Tako so v past ujeli šokiranega irskega ministra za zdravje Simona Harrisa: k politiku, ki je te dni zaradi aktualne problematike nenehno v središču pozornosti, sta pred dnevi pristopila moški in ženska, mu zakašljala v obraz in pobegnila. Irska policija je prejela še številne prijave podobnih nagnusnih napadov, ki jih bodo odslej obravnavali skrajno resno, storilce bodo zaradi (poskusa) namerne povzročitve bolezni morda celo zaprli.


Nekoč so na leto dni zapora obsodili moškega, obolelega za aidsom, ki je pljuval na policijo, deset let pa bo v zaporu moški, ki se je podal v spolne odnose z dvema dekletoma, da bi na njiju prenesel virus HIV. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije