NOV TREND

Svet obnorele kosmate nosnice

Objavljeno 08. maj 2019 12.23 | Posodobljeno 08. maj 2019 12.23 | Piše: A. P.

Nenavadna muha se je začela kje drugje kot na spletu. Ljubitelji kosmate mode si na nos lepijo umetne trepalnice.

Lepota je v očeh opazovalca. FOTOGRAFIJE: Instagram
Modne muhe so zanimiv družbeni pojav, deloma so predvidljive in se jih lahko napove, njihov največji čar pa so občasna nepričakovana odstopanja. Spomnimo se veličastne kombinacije rockerskih usnjenih jaken in kratkih oprijetih kolesarskih hlač fluorescentne barve, ki so kraljevale na koncu osemdesetih in začetku devetdesetih.
image
Lepota je v očeh opazovalca. FOTOGRAFIJE: Instagram

Veliko ogorčenja starejših generacij so povzročile tudi nesimetrične ženske frizure in deloma pobriti lasje. Po prelomu tisočletja so občasno vznemirjale neobrite pazduhe katere od zvezdnic glasbene, filmske ali modne industrije. Tisti, ki jih je to odbilo, bodo še posebno pretreseni zaradi nove mode – neobritih nosnih dlak.
image
Zanimivo bo videti, ali se bo nova modna muha prijela.

Tudi to se je, kot večina novodobnih neumnosti, začelo na spletu. Uporabnica instagrama Gret Chen Chen si je bolj za šalo kot zares okoli nosnic namestila umetne trepalnice in tako se je rodila kosmata nosnica. Tisti, ki so obdarjeni z dolgimi nosnimi dlakami, bodo seveda lahko na naraven način dosegli podoben učinek.

Potem ko je Chenova objavila prvo fotografijo, je splet eksplodiral. Uporabniki so se na vse pretege trudili čim bolj imenitno z dlakami ali umetnimi trepalnicami okrasiti svoj nos. Poznavalci sicer opozarjajo, da ni posebno priporočljivo, da si lepimo trepalnice na nosnice.
Dlake v nosu rastejo s hitrostjo 0,35 milimetra na dan.


Res pa je, da je za enako imenitno naravno nosno pričesko potrebne veliko potrpežljivosti. Dlake v nosu rastejo s hitrostjo 0,35 milimetra na dan. So pomemben del našega telesa, saj so prva obrambna vrsta zaščite pred škodljivimi delci iz okolja, kot so smog, spore gliv in drugi mikroorganizmi. 
Deli s prijatelji