FETIŠ

Študentka Ema (24) na spletu prodaja umazane hlačke: za tiste z menstruacijo ponujali 500 dolarjev

Mladenka je našla rešitev za drago študentsko življenje v prestolnici.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Prodaja umazanega perila na spletu je donosen posel, kjer se vrtijo milijoni. Mnoge ženske po vsem svetu plemenitijo svoj domači proračun s prodajo dotrajanih hlačk fetišistom. Vse skupaj se je začelo v seriji Oranžna je nova črna (Orange is new Black), kjer v tretji sezoni glavna junakinja prepriča druge zapornice, da prodajajo svoje spodnje perilo na spletu in začnejo uspešno poslovanje. Po tem je prodaja umazanih hlačk na spletu postala pravi trend.



Vse več Hrvatov se očitno ukvarja s tovrstnimi posli. Za Jutarnji list je spregovorila 24-letna študentka ekonomije Ema. Študentski življenjski slog v Zagrebu je precej drag, pravi Ema, ki je med prodajo hlačk opravljala tudi dve študentski službi, saj je iz revne družine. »Nekega dne sem na spletu po naključju naletela na članek o kupovanju umazanih spodnjih hlač na Japonskem. Ideja o zaslužku mi je takoj padla na pamet,« je povedala in dodala, da so po njenih izkušnjah omenjeni fetišisti sramežljivi in osamljeni ljudje s kančkom mazohistične nagnjenosti.

Dobiček je bil odvisen od potreb strank, zaslužiti je bilo moč med 800 in 3.000 kunami za hlačke. »Najpogostejše so enodnevno nošene spodnjice, vendar so tudi najcenejše. Cena narašča, če jih nosim več kot en dan, hlačk pa nikoli nisem nosila več kot tri dni, ker mi je odvratno. Prva čudna prošnja je bila od fanta, ki mi je ponudil 300 dolarjev za hlačke, ki sem jih nosila po seksu. Poslala sem mu jih in on je bil tako presrečen, da je postal moja redna stranka,« se smeji Ema. »Še več denarja smo zaslužile s prodajo hlačk, ki smo jih nosile v menstrualnih obdobjih. Pri njih lahko cena naraste tudi do 500 dolarjev, vendar se s tem nismo preveč ukvarjale. Kolikor sem videla na spletnih straneh, so hlačke nosečnic še bolj dragocene.«



»Ponujajo nam izdelke za intimno nego, ki nas prepričajo, da so vonji naših teles nekaj slabega in družbeno nesprejemljivega. Izkušnje s prodajo spodnjih hlač so me prepričale, da se mi ni treba sramovati,« je zaključila Ema.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije