IZGUBLJENE STVARI

Ste morda izgubili salamoreznico, zobno protezo ali plinsko jeklenko?

Na policijskem seznamu najdenih predmetov so sicer večinoma ključi, telefoni in kolesa.
Fotografija: Policijska postaja na Trdinovi ulici v Ljubljani. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Policijska postaja na Trdinovi ulici v Ljubljani. FOTO: Roman Šipić, Delo

Na policijskih postajah se vsak dan znajde kup izgubljenih stvari. Nekatere najdejo lastnika, a številne ostajajo na dolgem seznamu, ki ga policija objavlja na svoji spletni strani.

Med najdenimi stvari so sicer najpogosteje avtomobilski in stanovanjski ključi, mobilni telefoni, kolesa, denar in prtljaga. Nemalokrat pa policisti mednje uvrstijo tudi kakšne sila nenavadne predmete.

Na policijski postaji na Ravnah na Koroškem hranijo zapakiran paket Glitzi gobic, v Mozirju so našli topovski projektil iz druge svetovne vojne, v Celju na lastnika čaka letna vinjeta, v Novem mestu kotna brusilka, v Kranju salamoreznica, v Domžalah čokolada, na postajo v Postojni imajo celo izgubljeno zobno protezo. In še kaj zanimivega bi se našlo.

»Najdene stvari, ki jih najditelji izročijo policistom, policija hrani 30 dni. Policija tudi išče lastnika najdene stvari in objavi podatke na oglasni deski policijske postaje, na območju katere je bil predmet najden,« so zapisali na spletni strani. Po tem obdobju najdene stvari policija preda finančni upravi. »Finančna uprava RS jih lahko proda na javni dražbi, če se po enem letu od najdbe stvari ne najde oseba, ki je stvar izgubila, ali če najditelj nad najdeno stvarjo ne uveljavi lastninske pravice.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije