ISKALNA AKCIJA

Starčka zbežala na koncert

Moška v Nemčiji izginila iz doma za starejše. Težkometalca nista hotela zapustiti festivala.
Fotografija: Letošnji festival je bil razprodan. FOTO: AP
Odpri galerijo
Letošnji festival je bil razprodan. FOTO: AP

Ko so uslužbenci doma za starejše v mestu Wacken na severu Nemčije, 80 kilometrov severozahodno od Hamburga, v petek zvečer opazili, da dveh moških ni, so sprožili alarm in začela se je iskalna akcija. Na pomoč jim je priskočila policija, dvojico so kmalu izsledili: našli so ju ob treh zjutraj, zmedena in omamljena, na največjem težkometalskem festivalu na svetu Wacken Open Air.

Upokojenca nista hotela zapustiti prizorišča, zato so jima morali policisti pomagati in ju pospremiti v dom: posadili so ju v taksi, spremljalo ga je policijsko patruljno vozilo. »Očitno je, da jima je všeč težkometalska glasba,« je v izjavi za javnost povedala predstavnica policije. »Ko ju je policija našla, je dom, v katerem živita, takoj poskrbel za prevoz in odpeljali so ju domov,« je še dodala.

Brez blata ne gre. Foto: AFP
Brez blata ne gre. Foto: AFP


Festival Wacken Open Air vsako leto obišče več kot 75.000 ljudi, letos so denimo nastopili Judas Priest, Danzig, Hatebreed, In Flames, Running Wild, Arch Enemy, In Extremo in Eskimo Callboy. Organizatorji so med drugim poskrbeli za sedem kilometrov dolgo cev, po kateri se ni pretakala voda, pač pa pivo, na tisoče litrov piva, s tem za prevoz pijače niso potrebovali tovornjakov, ki ustvarjajo prometno gnečo in obenem uničujejo prizorišče. Obiskovalci so se lahko ohladili v blatni kopeli, zaradi vročine so jih opozarjali pred požari in prahom. Policija razen manjših zasegov drog ni imela dela.


Vstopnice za prihodnje leto so začeli prodajati v ponedeljek, v prvih 12 urah so jih prodali več kot 40.000. Tradicionalno se festival, ki traja štiri dni, konča prvo nedeljo v avgustu, v ponedeljek opolnoči pa so na prodaj vstopnice za naslednjega; prihodnje leto bodo praznovali 30-letnico, nastop so že potrdili Sabaton, Parkway Drive, Demons & Wizards, Powerwolf, Airbourne, Rose Tattoo, Within Temptation, Meshuggah, Krokus, Dark Funeral, Avatar. Za dogajanje leta 2014 so vseh 75.000 vstopnic prodali v 48 urah, za leto 2015 pa v dvanajstih.

Moška sta se pomešala v množico. Foto: AFP
Moška sta se pomešala v množico. Foto: AFP

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije