PUB

Sporočilo bara: če umrete zaradi naše hrane, plačamo nagrobnik

Pub v Angliji ponuja burger z 12.000 kilokalorijami. Sestavljen je iz desetih polpetov, rezin slanine in sira.
Fotografija: Kyle Gibson je burger big ben številka 10 pojedel v nekaj manj kot 22 minutah.
Odpri galerijo
Kyle Gibson je burger big ben številka 10 pojedel v nekaj manj kot 22 minutah.

V britanski grofiji Durham na severovzhodu Anglije so v enem od pubov gostom ponudili prav poseben izziv, ki pa si ga upajo lotiti le najbolj pogumni. Pivnica je bila nekoč dobro obiskana, po požaru, ki jih je doletel v začetku leta, pa so morali za več mesecev zapreti vrata in veliko obiskovalcev je nanje skoraj pozabilo.
Običajen burger s sirom in slanino ima okrog 350 kilokalorij. FOTO: Guliver/getty Images
Običajen burger s sirom in slanino ima okrog 350 kilokalorij. FOTO: Guliver/getty Images

Zato so se zdaj, ko so znova odprti, domislili načina, kako jih privabiti nazaj – na jedilnik so dodali ogromen burger, poimenovali so ga big ben številka 10, ki stane dobrih 30 evrov, treba pa je biti tudi izjemno lačen. Sestavljen je namreč iz kar desetih običajnih burgerjev, na vsak sloj so dodali še rezino slanine in sira.

Ker se k tej jedi prileže pečen krompirček, tudi pri Big Benu ta ne sme manjkati, vse skupaj pa tehta kar poldrugi kilogram. Junak, ki mu uspe pojesti omenjeni burger, z njim dobi približno petkrat več kalorij, ki naj bi jih povprečen odrasel moški zaužil v enem dnevu, in sicer kar 12.000. Da o maščobah in soli ne govorimo. Tudi zato lastnik lokala Craig Harker obiskovalce svari, da ne prevzema odgovornosti, če kateri od gostov, ki so Big Bena naročili in tudi pojedli, umre zaradi infarkta.
Po ponovnem odprtju puba se je lastnik domislil, kako bo spet pritegnil goste.
Po ponovnem odprtju puba se je lastnik domislil, kako bo spet pritegnil goste.

»Burger naročite na lastno odgovornost, če ne boste zmogli vseh nasičenih maščob in soli, ki se skrivajo v njem, vam lahko pomagam le tako, da osebno, kot lastnik puba, prispevam 600 evrov za nagrobnik,« je dejal Harker, ki misli zelo resno, za zdaj pa mu k sreči obljube še ni bilo treba izpolniti, saj je tistih nekaj pogumnežev, ki so ga naročili, za zdaj še živih, res pa je celega uspelo pojesti le tekmovalnemu jedcu Kylu Gibsonu.


Ta je burger zmazal v malo manj kot 22 minutah. »Burger je izjemno okusen, meso je sočno in zelo kakovostno. Moram reči, da je bil najboljši, kar sem jih kdaj jedel. Morda pridem še kdaj in ga pojem v miru, brez štoparice,« je pozneje v smehu dejal Gibson. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije