Spiderman ozavešča o virusu

Strah je naša največja grožnja, opozarja francoski plezalec. Brez zaščite in varoval je v Barceloni osvojil 38 nadstropij.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: PR
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: PR

Strah je veliko nevarnejši in tudi bolj nalezljiv od virusa, opozarja francoski plezalec, ki se je zavoljo ozaveščanja o nesmislu paničnega ravnanja zaradi novega koronavirusa povzpel na vrh nebotičnika v Barceloni.

Pričakali so ga policisti

Alain Robert, po svetu znan kot francoski Spiderman, je osvojil kar 144 metrov višine zgolj z golimi rokami, vrh pa je dosegel v komaj 20 minutah. Brez kakršnih koli težav, zaščite in varoval ter strahu, kajti 58-letnik stolpnico Torre Agbar pozna dobro, 38 nadstropij je namreč premagal že večkrat, pa tudi sicer so visoke zgradbe njegova velika ljubezen, sploh odkar se je poslovil od osvajanja mnogo nevarnejših gora in visokih ter strmih pečin.

»Med podvigom ni bilo nobenih presenečenj, stolpnico poznam zelo dobro in sem bil odlično pripravljen,« pove Alain, ki se mu niti tokrat niso izneverili možje postave. Ti so ga, ko je znova dosegel trdna tla, kot veleva tradicija, prijeli in pridržali, po kratkem zaslišanju pa spet zgolj z opominom, češ da je njegov podvig zelo nevaren, nezakonit in zavajajoč, izpustili. »Vedno me aretirajo, a tega sem že vajen. Želel sem samo opozoriti, da je strah mnogo bolj nalezljiv od samega virusa. Ljudi je zajela nesmiselna paranoja,« je povedal Francoz, ki se izbruha novega koronavirusa ne boji.

Spiderman, ki se je zameril tudi londonskim oblastem, saj redno pleza na znameniti The Shard, že načrtuje nov podvig, kam se bo znova povzpel, bomo izvedeli pravočasno. Njegova avantura pa bo vsekakor znova nosila pomembno sporočilo, je še poudaril. V njegovi domovini se je z novim virusom okužilo skoraj 300 ljudi, v Španiji pa dobrih 200. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije