POSLEDNJA POT

Šokirani prebivalci: ob domu za ostarele bo krematorij

Stanovalci se upirajo.
Fotografija: Fotografija je simbolična.  FOTO: Nn
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.  FOTO: Nn

Avstralsko podjetje, ki se ukvarja s pogrebnimi storitvami, si prizadeva za gradnjo novega krematorija v Bethanii v Queenslandu. Vse lepo in prav, če ne bi ta stal le nekaj metrov od doma za ostarele, katerega prebivalci so se nameri ostro uprli.

Gre pravzaprav za veliko sosesko Palm Lake Resort, v kateri so nastanjeni upokojenci. Pravijo, da ne želijo, da jih stavba vsak dan spominja na to, da bodo vsak čas pristali v njej. »Vsi vemo, kaj nas čaka, a res ni treba, da nas krematorij na to opominja na vsakem koraku,« je dejal eden od stanovalcev Ron Wells. Diane Cordaro je dodala: »Niti predstavljati si nočem, da v nekem trenutku notri gori nekdo, s katerim sem se še včeraj pogovarjala na ulici.«

Mestne oblasti bodo o projektu gradnje dvonadstropne stavbe, ki naj bi stala le 30 metrov od upokojenskega letovišča, odločale te dni. Investitor namerava sicer ob krematoriju zgraditi še dom za onemogle.

Tamkajšnji prebivalci opozarjajo tudi, da gre za podjetje sumljivega porekla, njegov direktor Anthony William je bil že obsojen zaradi goljufije. Menda je nekoč 59 trupel sedem ur vozil iz Brisbana v Rockhampton, ker jih je tam lahko upepelil ceneje. Prav tako jih skrbijo emisije iz krematorija, ki bi lahko poslabšale njihovo zdravje. In jih še prej poslale na poslednjo pot. K sosedu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije