OBČUTLJIVI?

Šok za starše, v učbeniku je »porno frizura«

Zaradi ilustracija nosečnice z intimno frizuro so se nekateri starši uprli.
Fotografija: Neokusna ilustracija? Mnenja so različna. FOTO: Twitter, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Neokusna ilustracija? Mnenja so različna. FOTO: Twitter, posnetek zaslona

Na družbenih omrežjih se je pojavila fotografija ilustracije iz šolskega učbenika, ki uči o reproduktivnih organih in nastanku novega življenja. Eden od staršev, ki je fotografijo objavil na družbenem omrežju, je bil nad njo zgrožen. Zmotilo ga je, da ima nosečnica na sliki depilirane sramne dlake v stilu, ki je znan pod imenom brazilski stil oziroma brazilski bikini.
 
Nekateri nezadovoljni starši so tako urejanje dlak poimenovali »porna frizura« in zahtevali, da se ilustracija nemudoma umakne iz učbenika. Starš, ki je ilustracijo objavil, je idejo označil za »ogabno in sramotno«. Učbenik je izdala največja založniška hiša v Veliki Britaniji Pearson School.

Založniška hiša je nezadovoljne starše prehitela, saj je v najnovejših ponatisih lani izdala novo različico. Odgovorili so, da z ilustracijo niso želeli nikogar užaliti in da so pripravljeni staršem izdati drugi ponatis.


Ilustracija, nad katero so bili nekateri starši zgroženi, lahko pogledate in sami ocenite, ali je neokusna za šolski učbenik.

Večina sledilcev je ob sliki ostala mirna in je zgroženim staršem odgovorila, naj se malce ohladijo, saj so v državi večji problemi, kot je ta. Drugi pa so iz praktičnih izkušenj povedali, ko se ženska odpravi v porodno sobo, ji vse sramne dlake skrbno odstranijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije