ŠOK PO KOPANJU

FOTO: Šok po skoku v bazen! To se ji je zgodilo, ker se je prej brila

Objavljeno 03. avgust 2019 12.35 | Posodobljeno 11. avgust 2019 09.41 | Piše: A. B.

Britanka si je pred čofotanjem obrila noge. V bolnišnici kar 21 dni.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Hayley Thomas iz britanskega mesta Swansea si niti v sanjah ni predstavljala, da bi bila lahko le zaradi ene nedolžne ureznine na nogi, povzročene z britvico, skoraj ob življenje. Le nekaj ur zatem, ko se je porezala, je namreč odšla k prijateljem in skupaj s sinom uživala v napihljivem vodnem bazenu. Naslednjega dne pa je sledil šok. Na predelu ureznine se ji je rana zagnojila, in to tako hudo, da jo je zaradi tega zelo močno bolelo. Sprva je mislila, da se bo rana sama od sebe pozdravila, a ker se ni in je stanje postajalo iz dneva v dan resnejše, je šla k zdravniku šele devet dni po kopanju v bazenu. Preiskave so pokazale, da se je okužila z bakterijo, ki je nato skozi dva milimetra veliko rano vstopila v krvni obtok. Zbolela je za sepso, ki je vodila v gangreno.
Ob prvem pregledu je že celo kazalo na to, da ji bodo morali zaradi okuženosti z bakterijo odrezati nogo. A je zdravnikom to uspelo preprečiti, saj so ji dali pravi koktajl antibiotikov za 21 dni. Po toliko dneh je lahko tudi končno zapustila bolnišnico, pri čemer pa jo bodo brazgotine na tisti dan, ko je stopila v bazen, spominjale še vse življenje.

Nevarna bakterija je v telo vstopila skozi majhno ureznino.

Nikoli več v bazen

Thomasova, sicer mama enega otroka, danes pravi, da nikoli več ne bo stopila v napihljivi bazen, ki ne bo njen. S svojo zgodbo pa želi tudi druge opozoriti, na kaj naj bodo v takih, povsem nedolžnih primerih pozorni. »Zelo sem bila pretresena. Živim zdravo življenje, ne kadim, prehranjujem se zdravo in redno telovadim. Ko slišiš, da bi lahko umrla zaradi majhne ureznine, nastale po britju nog, s katero sem šla v bazen, da bi se malo sprostila, tega kar ne moreš verjeti. Nikoli več ne stopim vanj in kar grozno mi je, ko vidim, kako ljudje vstopajo vanje, še posebno otroci,« pravi Britanka. In nadaljuje, da je bil tistega dne z njo v bazenu tudi sin Justin John, in če bi bakterija napadla tudi njega, ga danes zagotovo več ne bi bilo med živimi. »Velika sreča je bila, da sem zbolela jaz, in ne moj mali fant,« dodaja.

Britanka se je okužila z bakterijo, ki zelo dobro uspeva na temperaturah med 25 in 32 stopinjami Celzija. Takšna temperatura je tudi v domačih napihljivih bazenih oziroma džakuzijih. Ko bakterije enkrat vstopijo v krvni obtok skozi odprto rano, na tem mestu nastane gangrena in bakterija se širi po telesu. Če se takoj ne začnemo zdraviti, infekcija lahko privede do zastrupitve krvi in posledično do odpovedi organov.
Deli s prijatelji