REŠEVANJE

Sedemletnik obtičal v spomeniku

Dečka je po treh urah rešila ekipa posebno izurjenih gasilcev.
Fotografija: Nesrečni malček ni več čutil prstkov.
Odpri galerijo
Nesrečni malček ni več čutil prstkov.

Prijeten sprehod angleške družine se je spremenil v pravo dogodivščino, potem ko se je sedemletnik zataknil v kamnitem spomeniku. Malček se je v torek sprehajal z mamo in dvema sestrama po okolici slovitega dvorca Wightwick Manor v Birminghamu, ko so prišli do kamnite skulpture. Max je imel navado, da je skočil v luknjo na sredini kamna, kar je počel že od svojega drugega leta, a tokrat se ni izšlo po pričakovanjih. Zataknil se je v luknji.
Rešili so ga in pomirili.
Rešili so ga in pomirili.

Sprva ga je poskušala rešiti mamica, bilo je veliko smeha, kmalu pa je postalo očitno, da ne bo šlo tako zlahka. Ob 15.30 so na prizorišče prišli lokalni gasilci, vendar tudi njim ni uspelo osvoboditi otroka. Gasilec Roy Phillips je pojasnil, da je bilo reševanje tako zapleteno, da so morali za pomoč prositi specialno enoto. Na koncu so morali spomenik prežagati s posebno krožno žago, da so lahko Maxa osvobodili in ga predali medicinski ekipi, ki je prav tako prišla na kraj nesreče.
Hlače pusolovščine niso preživele.
Hlače pusolovščine niso preživele.

Malčka so odpeljali v zdravstveni dom, kjer se je izkazalo, da ima le manjše odrgnine na nogah. »Radi bi se zahvalili gasilcem, ki so Maxa rešili iz pasti, pa tudi medicinski ekipi, ki mu je pomagala,« je bil hvaležen njegov očka George. »Reševalce smo poklicali, potem ko ga nismo mogli rešiti. Gasilci so ga približno uro ali dve poskušali osvoboditi, a ni šlo. Nato so prišli s posebnim orodjem, s katerim so razrezali spomenik, zelo me je skrbelo. Max je že izgubljal občutek v prstih, imel je napade tesnobe in ga je grabila panika. A so ga pomirili in osvobodili.« Deček jo je po treh urah odnesel le malce pretresen in tudi nekoliko ponosen, saj je lahko nosil čisto pravo gasilsko čelado. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije