NENAVADEN NASTOP

S psičko se spremenita v živi kip

Jaspe in njen gospodar stojita nepremično ure in ure. Opazil je, da otrpne vsakič, ko jo poljubi na vrat.
Fotografija: Najprikupnejši parček FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Najprikupnejši parček FOTO: Instagram

Na ulicah brazilskega mesta Fortaleza vsi poznajo mladega moškega, ki si služi denar kot živi kip. Čeprav je Yorge Luís Ruiz zelo dober v svojem poklicu, ga večina pozna zaradi njegove prikupne psičke, ki je asistentka v njegovi predstavi. Yorge je pripotoval iz Venezuele v želji po boljšem življenju. Vsakdanji kruh si navadno služi na trgu Ferreira, kjer je veliko ljudi, zaradi česar je tudi velika konkurenca drugih uličnih umetnikov. A nihče nima prikupne kužike, ki ji je ime Jaspe. Kadar Yorge otrpne v kip, mu psička spleza na roko in tudi sama oledeni.

Pred začetkom nastopa jo poljubi.
Pred začetkom nastopa jo poljubi.

Pred kratkim je nekdo na twitterju objavil posnetek njune točke in je postal mednarodna zanimivost. V treh tednih si ga je ogledalo neverjetnih pet milijonov ljudi, ki so želeli izvedeti več o tem prikupnem parčku.

Danes imata svoj profil na instagramu s skoraj 90.000 sledilci, z njima pa je navezalo stik veliko časopisnih agencij z vseh koncev sveta, ker bi radi poročali o njuni zgodbi. Yorge je razkril, da psičke ni nikoli dresiral, da se je vse zgodilo povsem naravno. Jaspe je postala del njegovega nastopa pred šestimi leti, ko sta prišla v Brazilijo, čeprav je to počel že v domači Venezueli. Po selitvi je ni mogel pri nikomer pustiti, zato jo je začel voditi s seboj na trg. Opazil je, da je otrpnila vsakič, ko jo je poljubil na vrat. Glede na to, da je bila z njim, je preizkusil, ali bi se mu lahko pridružila med nastopom. Prvi dan je k njemu stopila ženska in trdila, da prihaja iz organizacije za zaščito živali. Razburila se je, da psa izkorišča in muči, ter celo poklicala policijo. V bran so mu stopili domačini, ki oblastem niso dovolili, da bi Jaspe odnesli.

Živi kip navdušuje mimoidoče.
Živi kip navdušuje mimoidoče.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije