NARAVNA MOČ

S prodajnih polic umaknili pijačo, ki povzroča večurno neprekinjeno erekcijo

Objavljeno 12. januar 2019 19.56 | Posodobljeno 12. januar 2019 19.56 | Piše: STA, S. U.

Proizvajalec sicer vztraja, da gre za energijsko pijačo visoke kakovosti.

Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
V Ugandi so s prodajnih polic umaknili energijsko pijačo, ki jo izdelujejo v Zambiji, ker naj bi imela več stranskih učinkov, med drugim večurno neprekinjeno erekcijo.

Nacionalni urad za standardizacijo v Ugandi je opozoril, da so pijačo z imenom Naravna moč XS (Natural Power SX) testirali po vložitvi pritožbe in ugotovili, da vsebuje viagro, zdravilo za erektilno disfunkcijo. »Moški, ki se je pritožil, je imel neprekinjeno erekcijo in druge zaplete,« je dejal tiskovni predstavnik urada Godwin Mbonye Muhwezi. »Izdelek umikamo s trgovskih polic,« je dodal.

»Pritožnik je poročal o skoraj šesturni erekciji, pospešenem bitju srca in prekomernem potenju, to pa so klasični simptomi prekomernega odmerka sildenafilijevega citrata,« je dodal.

Farmacevtsko združenje Zambije (PSZ) je v izjavi, objavljeni v soboto v časniku Lusaka Times, opozorilo, da pijača vsebuje aktivno sestavino viagre, sildenafilijev citrat. To predstavlja nevarnost za potrošnike, saj ni načina, da bi z zaužitjem pijače nadzorovali količino vnosa te sestavine.

Proizvajalec pijače Revin Zambia Limited sicer vztraja, da gre za energijsko pijačo visoke kakovosti. Direktor podjetja Vikas Kapoor pa je zatrdil, da v pijači ni nobenih škodljivih sestavin.
Deli s prijatelji