SPREMEMBA ŽIVLJENJA

Pridelala jeklene mišice

Krhki in sramežljivi korejski deklici so uteži spremenile življenje. Profesionalna bodibilderka zdaj na tekmovanjih niza zmage.
Fotografija: Na instagramu ji sledi več kot 130.000 ljudi. FOTOGRAFIJE: Instagram
Odpri galerijo
Na instagramu ji sledi več kot 130.000 ljudi. FOTOGRAFIJE: Instagram

Mišičasta barbika je vzdevek, ki si ga je prislužila prikupna 34-letnica Yeon Woo Jhi. Korejka je profesionalna bodibilderka, ki ima zavidljivo zbirko zmag na najvišjih tekmovanjih. V nasprotju z nežnim in privlačnim obrazom je njeno telo pravi spektakel svetlečih se mišic. Težko si predstavljamo, da je bila nekoč suhcena in krhka deklica, ki je trpela za napadi tesnobe in je imela fobijo pred druženjem. Vse se je spremenilo pred 14 leti, ko je začela obiskovati telovadnico v bližini svojega doma. Ni se hotela več počutiti šibko in ranljivo, seveda pa ni slutila, da bo nekega dne profesionalna bodibilderka. Bolj kot so se kazali rezultati
Zdaj je ni več strah javnih nastopov.
Zdaj je ni več strah javnih nastopov.
njene vadbe, bolj je postala navdušena nad fitnesom, zbrala je pogum in stopila na tekmovalni oder. Leta 2013 je zmagala na turnirju Arnold Classic Europe, dve leti zatem je že profesionalka. Zdaj ima že deset let izkušenj, spletna zvezdnica pa je šele zadnjih nekaj let, ko so se njene fotografije pojavile na internetu. »Uteži sem začela dvigovati pred 12 leti, to je bil moj konjiček. Leta 2010 so me izzvali, naj se udeležim državnega prvenstva. Zmagala sem in tako nadaljevala udeležbe na tekmovanjih,« je povedala leta 2017 v nekem intervjuju. »Bila sem zelo drobna in šibka, ko sem začela. Resnično sem si želela velikih mišic.« Zaradi zanimivega videza ima na instagramu že več kot 130.000 sledilcev, ljudi navdušuje ​predvsem neskladje med njenim obrazom in telesom. Številne konkurentke so bolj možatega videza, zato jo tudi sodniki radi vidijo na tekmovalnem odru. Njena slava je tako velika, da je postala redna gostja korejskih televizijskih oddaj. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije