Pri 75 letih profesionalni nogometaš

Egipčan si v jeseni življenja uresničuje sanje. Ogleduje si ga celo Guinnessov ocenjevalec.
Fotografija: S posnetkom igre je prepričal egiptovsko nogometno zvezo. VIR: Youtube
Odpri galerijo
S posnetkom igre je prepričal egiptovsko nogometno zvezo. VIR: Youtube

Nikoli ni prepozno poseči po zvezdah, je prepričan Eez Eldin Bahder, ki si v jeseni življenja uresničuje veliko željo. Odločno koraka proti cilju in se približuje uradnemu nazivu najstarejšega nogometnega igralca na svetu! Ta laskavi naslov zdaj drži 73-letni Isaak Hayik, ki se je izkazal kot vratar pri izraelskem klubu, Egipčan Bahder pa si želi dokazati, da se zmore tudi on kosati z najboljšimi. In predvsem mnogo mlajšimi.

Sprejel ga je tretjeligaš

Bahder je odlično pripravljen na nogometne izzive. FOTO: Reuters
Bahder je odlično pripravljen na nogometne izzive. FOTO: Reuters
Bahder je oče štirih otrok, ponaša se s šestimi vnuki. Nogomet je bil njegova ljubezen že od rane mladosti, ko je brcal žogo po ulicah domačega Kaira, a je bilo šolanje vedno na prvem mestu, pozneje pa seveda služba, ki mu je veliko bolj kakor nogomet, čeprav je Egipčan kazal veliko nadarjenost, zagotavljala prihodek. Postal je gradbeni in kmetijski svetovalec, žogobrc pa je ostala njegova velika ljubezen, ki ji je posvečal kar največ prostega časa. Odkar je upokojen, je tega še veliko več: in ko je spoznal, da večino dni preživi na nogometnih zelenicah, si je rekel, da je zadnji čas, da se izkaže tudi na uradni preizkušnji.

Začel je iskati klub, ki ga bi bil pripravljen sprejeti in mu ponuditi priložnost, da nastopi tudi na tekmi: posnetek svoje dih jemajoče igre je poslal egiptovski nogometni zvezi in vrata mu je nazadnje na široko odprl Ocober 6, ki tekmuje v tretji državni ligi. S svojimi novimi soigralci, ki so seveda mlajši celo od njegovih otrok, marljivo trenira vsak dan, glede na odlično telesno pripravljenost ter jekleno voljo pa vse kaže, da si bo izboril tudi priložnost nastopa v prvi postavi. In ko bosta za njim dve 90-minutni tekmi, se mu obeta zapis vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, zato ga že spremlja njen uradni predstavnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije