Prababičin duh ponoči kuha čaj

Hiše, ki jo ponujajo brezplačno, noče nihče. V njej menda še vedno straši pokojnica.
Fotografija: Zelo rada je kuhala. FOTOGRAFIJI: Facebook
Odpri galerijo
Zelo rada je kuhala. FOTOGRAFIJI: Facebook

Kar težko je verjeti, da se vsi otepajo tako prostorne hiše, pa čeprav je na voljo brezplačno. A strah ima velike oči, in če temu pridamo bujno domišljijo, smo morda bližje razumevanju, zakaj si nihče ne želi živeti na posestvu iz 1930. V hiši v Louisiani menda straši, in kot je prepričana Dawn Vallot DeClout, ki je v prostornem domovanju tudi sama živela leto dni, posestva nikoli ni zapustila njena prababica Adele.
 

Kdo je kuhal čaj?


Ta se menda še vedno vrti po kuhinji, zatrjuje Dawn, ki naj bi bila tudi sama večkrat priča nenavadnemu dogajanju vse od leta 1967, ko je Adele umrla v visoki starosti. Dosegla je namreč častitljivih 90 let, izdihnila pa naj bi sredi predsobe, pojasnjuje zdajšnja lastnica, ki naj bi večkrat slišala zvoke v kuhinji in v zgornjem nadstropju, naravnost šokiral pa jo je kotliček, v katerem je vrela voda, pojasnila, kdo bi ga lahko pristavil, pa ni bilo. »Prepričana sem, da je bila Adele. Zelo nerada je zapuščala kuhinjo, ves čas je ropotala s posodo in kuhala. V hiši je vedno dišalo po dobrotah, ko sem prišla na obisk,« se spominja Dawn.


A dogajanje v osemdesetih, ko je tudi sama živela pod streho pokojne Adele, jo je tako zelo prestrašilo, da je sklenila, da se bo odselila in posest dala v najem. In ko so nenavadni zvoki pregnali tudi podnajemnike, se je odločila hišo in zemljišče v Youngsvillu v Louisiani prodati, a kaj ko so se po kraju že razširile govorice o duhovih, tako da kupcev ni bilo od nikoder.


Hiša je samevala, zob časa jo je neprizanesljivo načenjal, vrednost je strmo upadala, tako da je Dawn nazadnje preostalo le še, da jo podari. A kot kaže, bo trajalo kar nekaj časa, da se najde pogumni novi lastnik, ki bo pripravljen preslišati govorice in začeti novo zgodbo. Če mu le ne bo nagajala Adele ... 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije