BOLEČ PORAZ

Politik v jok zaradi petih glasov

Indijski kandidat se je zlomil pred kamerami. Prepričan, da zanj ni volila niti njegova družina.
Fotografija: Počutil se je ponižanega in izdanega. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Počutil se je ponižanega in izdanega. FOTO: Youtube

Neodvisni kandidat iz indijske države Pundžab je postal svetovna atrakcija, potem ko je na razglasitvi rezultatov splošnih volitev v Indiji pred kamerami planil v jok. Možakar je novinarjem namreč razkril, da je prejel le pet glasov, kar je še toliko huje, ker je v njegovi družini devet odraslih.

Posnetek je spletna uspešnica. FOTO: Youtube
Posnetek je spletna uspešnica. FOTO: Youtube
Zmage se je veselil premier Narendra Modi, potem ko je konec prejšnjega tedna oddalo glasove približno 600 milijonov ljudi. Nitu Šuteran Vala je malo znan politik iz mesta Jalandhar, prav zaradi njegovega joka med intervjujem pa ga je spoznala širša javnost. Potem ko so ga vprašali, ali je jezen na svoje družinske člane, ker niti oni niso glasovali zanj, je povedal, da jih ne krivi. Prepričan je bil, da gre za volilno prevaro.

Posnetek 35-letnika so najprej objavili indijski spletni mediji, nato še mednarodni. Očitno je nekaj privlačnega na tem, če se politik zjoče, ker vanj ne verjamejo niti njegovi najbližji. No, s tem pa se zgodba ni končala. Izkazalo se je, da so člani njegove družine vestno oddali glas in ga podprli. Na koncu je dobil 856 glasov, v zapletu pa se je razkrilo, da je Vala nepismen, poleg tega očitno ni razumnel sporočil volilne komisije. »Ima popolno podporo svoje družine, tudi stricev in razširjene družine, vsi smo volili zanj,« je v izjavi za javnost povedal njegov brat. Čeprav mu ni uspelo priti v mestni svet, pa Vala vendarle ni ostal praznih rok, postal je spletni zvezdnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije