KORONAPANIKA

Pokupil je vse meso, zdaj trepeta za življenje

Zaradi njegovega dejanja se ga sramuje lastna mati.
Fotografija: Takole sta do vrha z mesom napolnila svoj nakupovalni voziček. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Takole sta do vrha z mesom napolnila svoj nakupovalni voziček. FOTO: Zaslonski posnetek

Zakonca Marcotte v Kanadi sta se znašla pod plazom kritik, potem ko je po spletu zakrožil videoposnetek, na katerem je videti, kako sta v neki trgovini pokupila neverjetne zaloge hrane, sploh pa vse meso. Sedaj tožita, da sta zaradi tega deležna celo groženj s smrtjo.

»Vsem sta se hvalila, kako sta si zagotovila hrano, a nista pomislila na druge ljudi, ki zato ne bodo imeli česa kupiti. V trgovini sta se smejala in govorila, da upata, da bosta lahko vse plačala,« je povedal eden izmed kupcev, ki je bil v trgovini hkrati z zakoncema. Tudi trgovci so bili zgroženi, je dodal.



»Vsi vedo, kdo sem, zato odhajam. Grozijo mi s smrtjo, zato se ne oglašam na telefon. Lastna mati se me sramuje,« je Dan Marcotte povedal za kanadske medije. Pojasnil je, da se je počutil tesnobno zaradi vsega pompa v zvezi s pandemijo koronavirusa in da je zato pretiraval z nakupi, da pa ni pričakoval takšnega odziva javnosti. Da bi vsaj nekoliko ublažil svoje početje, je lokalni banki hrane daroval 1000 dolarjev. A to nekaterih ni pomirilo. »Ni se pripravljal na virus, ampak je po nepotrebnem paničaril,« je zapisal nekdo na spletnem omrežju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije