TURNIR

Pogrebci se podijo za žogo, da bi osvojili – krsto

Nogometni turnir vsako leto pritegne več pozornosti. Organizatorji so na nagrade ponosni.
Fotografija: Zmagovalna ekipa ni skrivala veselja. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Zmagovalna ekipa ni skrivala veselja. FOTO: Fb

Copa Ataúdes se imenuje vsakoletni turnir v malem nogometu, ki poteka v perujskem mestu Juliaca. Upravičeno mu rečejo tudi najbolj depresivni športni dogodek na svetu, saj so nagrade za zmagovalce čisto prave krste. Turnir ni klasični športni dogodek, saj se na tekmovanju merijo predstavniki 12 največjih pogrebnih hiš iz regije Puno.
Zmagovalna ekipa ni skrivala veselja. FOTO: Fb
Zmagovalna ekipa ni skrivala veselja. FOTO: Fb

Sicer je ena sama krsta premalo za petčlansko ekipo, a vendar so se nogometaši borili kot risi, da bi jo osvojili. Zmagovalna ekipa na koncu ni skrivala navdušenja, približno 1150 evrov vredno krsto so dvignili visoko v zrak in se veselili. Če že samo igranje za krsto ni dovolj depresivno, so tekmovalci svojim ekipam nadeli zelo morbidna imena, kot so Poslednje slovo, Večne sanje, Pot v raj in Počivaj v miru.


Glavna nagrada za zmagovalno ekipo je omenjena luksuzna krsta, drugo- in tretjeuvrščeni pa so prejeli cenejša modela. Organizatorji so sila ponosni na svoje nagrade in obljubljajo, da bodo v prihodnjih letih zmagovalce osrečili s še bolj dragimi krstami.


»Še nikoli se na mednarodnem prizorišču ni odvijalo tekmovanje, na katerem bi imeli za nagrade krste,« so ponosni predstavniki tega nenavadnega turnirja. Zaenkrat ni znano, kako si člani zmagovalne ekipe razdelijo nagrado, več kot očitno si je za večni počitek ne bodo mogli deliti. Krsto najverjetneje prodajo in si razdelijo izkupiček.
 Morbidne nagrade FOTO: Fb
 Morbidne nagrade FOTO: Fb

Čeravno nagrada za tekmovalce ni posebno praktična, pa so krste opravile svoje poslanstvo – pritegnile so veliko pozornosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije