Podgane vse bolj napadalne, izvajajo celo kanibalizem

Podgane so v obdobju koronavirusa bolj agresivne pri iskanju hrane.
Fotografija: Fotografija je simboliča. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Fotografija je simboliča. FOTO: Igor Mali

Ker so podgane v ZDA v obdobju pandemije koronavirusa v smeteh našle manj hrane kot običajno, so se neobičajno in bolj agresivno podale v iskanje užitnih ostankov. Novico je ameriški javnosti posredoval urad za zdravje, ki opozarja na spremenjeno vedenje glodavcev zaradi zaprtja restavracij in lokalov ter poziva k preventivnim ukrepom.

Kot so zapisali v uradu, pa strah nikakor ni potreben, saj podgane niso postale bolj agresivne do ljudi, ampak med seboj. »Med njimi divja vojna. V nekaterih populacijah so starejše požrle mladiče drugih in se zelo ostro borijo za vsak košček najdene hrane,« je za časnik New York Times povedal strokovnjak za to živalsko vrsto Bobby Corrigan.

Urad za zdravje je ljudi predvsem posvaril, naj previdno ravnajo z ostanki živil, da ne bi po nepotrebnem privabili podgan v svojo soseščino. Obenem naj bodo pozorni, da se glodavci ne bodo naselili v hišah in poslovnih objektih. Predvsem pa naj vsi dobro zapirajo svoje zbiralnike za smeti ter sproti pospravljajo ostanke hrane, namenjene domačim živalim in pticam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije