OBSEDENOST

Po poroki obsedena z rumeno

Američanka naj bi z barvo premagovala depresijo. Rumena je bila všeč tudi njenemu očetu.
Fotografija: Odganja slabo voljo.
Odpri galerijo
Odganja slabo voljo.

Začelo se je kot ustvarjalen način, da se pokloni pokojnemu očetu, nato pa je preraslo v obsesijo. Ella London je 35-letnica iz Los Angelesa, ki se že sedem let obkroža le z rumeno barvo. Ta ji je bila od nekdaj všeč, pred 11 leti pa je postala nepogrešljiv del njenega življenja.
Odganja slabo voljo.
Odganja slabo voljo.

Ob poroki je vedela, da ji klasična bela ne ustreza, ob rdeči vedno pomisli na božič, vse preostale barve pa so se ji zdele obrabljene. Potem pa je zaročenec predlagal rumeno in v njej se je nekaj premaknilo. Spomnila se je, da je njen oče, umrl je, ko je bila stara komaj dva meseca, oboževal prav rumeno. Z izbiro barve za poroko se je tako priklonila spominu na očeta.


V štirih letih, ki so sledila sklenitvi zakonske zveze, se je čedalje bolj obkrožala z rumeno barvo. Najprej je dobila rumeno jopico, vsak dotrajani predmet iz gospodinjstva je nadomestila z rumenim. Od leta 2012 je vsak dan nosila nekaj rumenega, tudi njen dom je bil skoraj popolnoma rumen. Vozila je rumen avto, imela rumeno pohištvo in rumene zidove.


Ella se zaveda, da je postala obsedena z rumeno barvo, a ji pripisuje zdravilne učinke, saj naj bi ji pomagala premagati depresijo. Danes je znana pod vzdevkoma Gospodična sonček ali Rumena gospa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije