Pasji supermodeli vabijo turiste (FOTO)

Škotinja Kaylee Garrick navdušuje z objavami fotografij svojih ljubljenčkov. Ti so postali prave spletne zvezde, včasih pa se tudi obnašajo kot dive.
Fotografija: Mnogim ni jasno, kako ji uspe prepričati psičke, da tako ubogljivo pozirajo.
Odpri galerijo
Mnogim ni jasno, kako ji uspe prepričati psičke, da tako ubogljivo pozirajo.

Šetlandski otoki na Škotskem so znani po čudoviti naravi in zanimivih zgodovinskih ostankih, ki segajo v leto 3000 pr. n. št., turiste privabljajo z gostoljubnimi prebivalci in dobro hrano, znani pa so tudi po svoji pasmi ovac s prav posebno kakovostno volno pa tudi po pasmi psov, šetlandskih ovčarjih. Prav slednji, ki na videz spominjajo na miniaturno različico slavne filmske psičke Lassie, so po novem prava atrakcija za turiste.

Fotografije škotske amaterske umetnice jemljejo dih.
Fotografije škotske amaterske umetnice jemljejo dih.
Veliko zanimanje zanje je sprožila 29-letna domačinka Kaylee Garrick, ki trop svojih ljubljenčkov rada fotografira na zabaven način. Ko je z desetimi leti prvič vzela v roke fotoaparat in posnela svojega takratnega ljubljenčka Flina, ni slutila, da bodo njene pasje fotografije čez nekaj let postale velika spletna atrakcija in bodo celo doprinesle k turizmu na domačih tleh. A prav to se je zgodilo, ko je začela na družabnih omrežjih objavljati fotografije zdajšnjih sedmih ljubljenčkov – šest šetlandskih ovčarjev in aljaškega klee kaija.

Psi so učljivi, a da jih je izurila, je potrebovala ogromno časa in potrpljenja.
Psi so učljivi, a da jih je izurila, je potrebovala ogromno časa in potrpljenja.
Čeprav je ona tista, ki poskrbi za slog psičkov in pritiska na sprožilec, pa je treba priznati, da ji kaj takega ne bi uspelo, če sedemletna Fenton in Thiago, petletna Thorin in Gimli, štiriletni Murphy, triletni Ghost in dveletna Jara ne bi bili tako ubogljivi manekeni. »Na začetku sem morala posneti celo do 50 fotografij, da je ena uspela, zdaj pa psi že vedo, kaj morajo narediti,« pohvali štirinožne prijatelje. Šetlandski ovčarji so znani kot inteligentni psi, zato ni nič čudnega, da jim gre tudi poziranje dobro od tačk.


»Posnetke naredim hitro, da se ne začnejo dolgočasiti,« pojasnjuje gospodarica, ki priznava, da je v dresuro sedmerice vložila ogromno časa. Psički so zdaj pravi spletni zvezdniki, o njih poročajo po televiziji ter v spletnih in tiskanih medijih. In kot bi se zavedali svoje velike slave, se včasih, pravi njihova gospodarica, obnašajo kot muhaste dive. »Nič drugačni niso od človeških supermodelov. Če nočejo pozirati, jih ne boš prepričal o nasprotnem,« je smeji Kaylee.


Lokalni turistični centri si manejo roke, saj v zadnjem času ne manjka turistov, ki se na otokih oglasijo prav po ogledu fotografij z ljubkimi štirinožci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije