NASILJE

VIDEO: Okrutno: nasilni odrasli izkoriščajo nemoč otrok

Gre menda za način, kako neješče otroke pripraviti do tega, da bodo jedli.
Fotografija: Stric je z nespametnim dejanjem hudo prestrašil nečaka. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Stric je z nespametnim dejanjem hudo prestrašil nečaka. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek

Strokovnjaki so enotni, da to, kar se širi po spletnih omrežjih (namreč pretepanje plišaste igrače otroka, če ta noče jesti), ni primerno: »Nasilje ni zabava.«

Nekateri odrasli torej objavljajo videoposnetke, v katerih otrokom prikazujejo, kaj se bo z njimi zgodilo, če ne bodo lepo jedli. Ko otrok odkloni hrano, mu odrasli odvzame plišasto igračko in jo premlati. Otrok naj bi se takrat poistovetil z igračko, zato ob naslednji ponujeni žlički usta raje odpre.


Rudy Hernandez pravi, da njegov nečak ne želi jesti. »Ko otroci ne želijo jesti, moraš narediti naslednje,« je napisal in objavil video, v katerem tepe Mikija Miško. Pred otrokom se dela, kot da igrači ponuja hrano, in ker jo ta 'zavrne', igračo 'pretepe'. To je menda tako prepričljivo, da otrok naslednjo žličko hrane sprejme brez ugovarjanja.


Mnogi uporabniki so posnetek opisali za grozljivega, s čimer se strinjajo tudi strokovnjaki, češ da takšno početje odraslih otroke travmatizira.


»Takšno obnašanje dokazano povečuje nasilje pri mlajših. Nenehno govorimo o nasilju med mladimi. Tako se vse začne«, »Nekateri bi naredili vse za pet minut slave na škodo otroka«, »Takšno obnašanje je bolno in izjemno idiotsko. Otroci ne razmišljajo kot odrasli, v njihovih glavah je vse večje in si vse predstavljajo veliko resneje« se glasijo nekateri komentarji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije