ZGRAŽANJE

Pretreseni boste: krute fotografije dečka pred družinsko hišo

Objavljeno 31. avgust 2019 16.16 | Posodobljeno 31. avgust 2019 22.06 | Piše: N. Č.

Starša sta s ponosom objavila fotografije dečka, ki pozira z okrvavljenim mrtvim jelenom.

Otrok ob mrtvem jelenu. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Milica in Milan, starša okoli tri leta starega sina, sta se znašla pod plazom kritik, ko sta na skupnem facebook profilu objavila fotografijo mladega jelena, ki krvav leži na tleh pred hišo, medtem ko se ob njem ponosno fotografirata v družbi otroka, piše telegraf.rs.

»Oče je ubil Bambija,« je zapisano ob fotografijah. Če sklepamo po orožju in uniformi, ki jo oče nosi, je lovec, ki je ubil žival.

image
FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Objava se je po spletu hitro širila in izzvala številne negativne odzive. »To je grozno«, »Ne ve se, kaj je večja grozljivka: to, kar delajo živalim, ali to, kakšnim surovim dejanjem izpostavljajo otroke«, »Tukaj je edina žrtev otrok Bambi, grozljiv uboj. Kar se tiče nesrečnega človeškega potomca, to ni osamljen primer. V vsaki družini, kjer koljejo, otroci gledajo, kako se muči piščančke, svinje, teleta, jagenjčke ... Vsi imamo še žive travme. In nas učijo, da je tako običajno in ta tako mora biti ter da je tudi zakon na strani lovcev. Prepovejmo lov. Prepovejmo klavnice,« so le nekateri od komentarjev na družbenih omrežjih.

Po številnih odzivih in ne nazadnje tudi prijavah o neprimerni objavi so paru blokirali facebook profil, piše telegraf.rs, a fotografije so zakrožile po spletu.
Deli s prijatelji