IZZIV

Novi hit so selfieji s ščurki na obrazu

Spletni izziv si je tokrat izmislil mladenič iz Mjanmara. Ameriške ščurke v jugovzhodni Aziji gojijo kot hišne ljubljenčke.
Fotografija: Ščurki lahko povzročajo alergije.
Odpri galerijo
Ščurki lahko povzročajo alergije.

Ena izmed značilnosti spletnih izzivov je njihova nepredvidljivost, naj si gre za polivanje z ledeno vodo ali žvečenje pralnega praška, težko je uganiti, kaj bo naslednja modna muha. In tako smo dočakali norijo delanja selfiejev z živimi ščurki na obrazu.
Ščurki lahko povzročajo alergije.
Ščurki lahko povzročajo alergije.

Tudi tokrat je težko izslediti, kje se je to nenavadno početje začelo, po nekaterih virih naj bi ga prejšnji mesec sprožil mladenič iz Mjanmara. Alex Aung se je preprosto fotografiral s ščurkom na obrazu in pripisal – nov izziv. Fotografija je bliskovito obkrožila svet, do tega trenutka so jo delili že več kot 18.000-krat.
Norijo je začel Alex.
Norijo je začel Alex.

Prvi so izziv sprejeli na Filipinih in v Indoneziji, očitno imajo ščurke pri roki. Ob tem velja poudariti, da si na obraz nastavljajo velike ameriške ščurke, ki jih v številnih državah jugovzhodne Azije gojijo kot hišne ljubljenčke. Res je, te sila trdožive žuželke so izjemno priljubljeni hišni ljubljenčki.

​Ščurki seveda niso umazane živali, na njih je toliko umazanije, kot je je v okolju, kjer živijo. Je pa res, da lahko njihova slina, iztrebki in lev sprožajo alergijske reakcije in celo astmo. To pomeni, da polaganje teh živali na obraz vendarle ni posebno priporočljivo.


Zanimivo je, da je norija okoli selfiejev s ščurki trenutno skoraj izključno omejena na azijske države. Očitno gre za izziv, ki nagovarja le določene kulture, saj imajo na zahodu ščurki zelo slab sloves. Večina jih dojema kot simbol nečistoče in bolezni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije