OBSOJANJA

Njegova mati je bila moški, oče pa ženska

V transspolni britanski družini niti sin Jody in Grega noče biti deček
Fotografija: Vsi ponosni, vsi drugačni: 27-letni Greg, 21-letna Jody in petletna Jayden. FOTO: Dailymail
Odpri galerijo
Vsi ponosni, vsi drugačni: 27-letni Greg, 21-letna Jody in petletna Jayden. FOTO: Dailymail

GLASGOW – V slogu rubrike Narobe svet bo naslednji prispevek. Fotografija, ki jo lahko vidite, se na prvi pogled ne razlikuje kaj prida od podobnih družinskih slik. Prav tako bi se zdel motiv ljubečega para z mlado hčerko dokaj prežvečen in nepomemben, če ne bi par iz Škotske predstavljal popolnega razvrednotenja narave in njene moči.


Na fotografiji namreč lahko vidimo petletno Jayden Rogers, ki se nastavlja objektivu v njenem najljubšem oblačilu. Zadaj sta njena mama Jody, ki se je rodila kot fant, in bradati oče Greg, ta se je rodil kot dekle. Vsi skupaj predstavljajo prvo britansko transspolno družino, saj je tudi mala Jayden zanesljivo ena najmlajših otrok v državi, ki želijo zamenjati svoj spol. Za zdaj se deček le oblači kot punčka.


Vsi trije so seveda sprožili burno razpravo, ki je na noge spravila Veliko Britanijo, še posebno ker naj bi pred letom začela tudi Jayden vztrajati, da bi bila rada deklica, in ne deček, starši pa so začeli otroka nemudoma obravnavati, kot si želi.
Čeravno je tudi okolica Jayden že sprejela kot deklico, pa potekajo številne kampanje proti Jody in Gregu, ki sta sklenila že tako mlademu človeškemu bitju odpreti vrata v spremembo spola. Par so medtem že obtožili zlorabe otroka, češ da ga silita k spremembi. Pristojne službe so resda ugotovile, da so Rogersovi ljubeča in srečna družinica, a so vseeno predlagale, naj se zavoljo otroka preselijo. Ne, Greg in Jody sta besno zavrnila možnost selitve, še več, britanskim medijem sta na široko odprla vrata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije