Neverjetno, zaradi česa je klical policijo

Piškotom je potekel rok trajanja.
Fotografija: Zaradi peciva je klical na pomoč. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Zaradi peciva je klical na pomoč. FOTO: Pixabay

Londonska policija, ki je v letošnjem letu prejela več kot 25.000 klicev, je ob koncu leta poudarila, da večkrat prejmejo tudi lažne prijave, ne manjkajo pa niti tisti, ki jih na pomoč pokličejo zaradi banalnih zadev. Možje v modrem so spomnili na biser letošnjega leta, na človeka, ki je intervencijsko številko poklical, ker je piškotom, ki jih je kupil, potekel rok uporabe.

Reva želela le eno klobaso, dobila pa tri

Vodja tamkajšnjih policistov David Jackson je za Sky News dejal, da so takšni dogodki sicer lahko zabavni, a po drugi strani zasedajo linijo tistim, ki resnično potrebujejo pomoč. Povsem neprimeren je bil tudi klic ženske, ki se je pritoževala, da je naročila eno klobaso s krompirjem, dobila pa kar tri.

V Sloveniji zapor do šestih mesecev ali denarna kazen

Tudi pri nas se dogajajo lažne prijave na policijo. Kot smo poročali pred časom, policija v primeru zlorabe instituta klica v sili deluje v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zlorab gre lahko za kaznivo dejanje zloraba znamenj za pomoč in za nevarnost po 312. členu kazenskega zakonika (storilec se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev) ali za prekršek po 23. členu zakona o varstvu javnega reda in miru (lažna najava kršitve, za kar je predvidena globa 83,46 evra).
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije