USODA

Nevede daroval kri svoji bodoči ženi

Pred 11 leti je krvodajalec rešil življenje ženski. Lin in Lian sta se pozneje poročila.
Fotografija: Lian in Lin sta res močno povezana. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Lian in Lin sta res močno povezana. FOTO: Facebook

S Tajvana prihaja romantična zgodba o ženski, ki je odkrila, da je bil anonimni darovalec krvi, ki ji je pred 11 leti rešil življenje, njen današnji mož. Lin Xiaofen in njen mož Lian Zhicheng sta bila presenečena, ko sta prejela podatke o donatorju. Njen mož je reden darovalec krvi, večkrat se je šalil, da je mogoče prejela njegovo, ko so ji v bolnišnici rešili življenje. Prav zaradi tega se je tudi odločila uradno izvedeti, čigava je bila darovana življenjska tekočina.

Pred 11 leti je Lin nenadoma izgubila zavest. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so odkrili motnjo, zaradi katere je imela hude notranje krvavitve. Njeno stanje je bilo kritično, življenje pa so ji rešili, potem ko je prejela 10 enot krvi in še dve ločeni enoti krvnih ploščic.

Njuna zgodba je ljudem v navdih. FOTO: Facebook
Njuna zgodba je ljudem v navdih. FOTO: Facebook
Pred štirimi leti se je preselila v svoje rojstno mesto Hsinchu na severozahodu Tajvana in spoznala simpatičnega Liana. Zelo ji je bil všeč, veliko sta se pogovarjala in tako je izvedela, da redno daruje kri. Tudi ona mu je razkrila, kaj se je zgodilo leta 2008, in takrat se je prvič pošalil: »Mogoče pa so uporabili mojo kri?«

Lin je radovedno dekle, zato se je obrnila na lokalno banko krvi in zaprosila za podatke o prejeti krvi. Njenemu začudenju ni bilo konca, ko je izvedela, da je bila ta Lianova – z njim je takrat ljubimkala že dve leti. Lian je povedal, da se je od nekdaj počutil neobičajno močno povezanega z Lin. Zdaj sta postala prvo ime krvodajalskih organizacij na otoku, tudi druge spodbujata, naj darujejo, kdo ve, morda bodo tudi oni rešili svojo bodočo ženo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije