IZZA REŠETK

Navijače so stlačili v kletko

Objavljeno 20. marec 2019 13.56 | Posodobljeno 20. marec 2019 13.56 | Piše: A. P.

Nogometno tekmo so gostujoči navijači spremljali izza rešetk. Nenavadna praksa na Poljskem je pritegnila mednarodno pozornost.

Navijači so le s težavo spremljali tekmo. FOTOgrafiji: Fb
Nogometna tekma v tretji poljski ligi je pritegnila mednarodno pozornost, a ne zaradi kakovostne igre, temveč zaradi nenavadnega prostora za navijače. Ti so se tlačili v posebni kovinski kletki na robu igrišča. Približno 100 najbolj vnetih podpornikov kluba Hutnik Krakov se je gnetlo v utesnjenem prostoru, medtem ko se je njihova ekipa merila z gostitelji iz kluba Spartakus Dalešice.

image
Proslavljanje zmage v tretji ligi

Po pravilih nogometne zveze morajo biti navijači gostujoče ekipe ločeni od navijačev nasprotne, navadno to naredijo z visoko ograjo. Drug način upoštevanja tega pravila pa je postavitev kletke, kar naj bi bilo v praksi že več let, a je zadeva šele zdaj pritegnila pozornost. Na koncu tekme so nogometaši kluba Hutnik prišli do navijačev in se z njimi rokovali, ko so slavili zmago z 1:0.

100 navijačev je bilo v kletki.

»Navijači so bili v majhni kletki z gostimi rešetkami kot divje živali v živalskem vrtu,« se je jezil predsednik gostujočega kluba Hutnik ​Artur Trebač. »Razumemo, da je skrb za varnost zelo pomembna, a ne moremo se spustiti v takšne skrajnosti.«

image
Nekateri so plezali po rešetkah, da so bolje videli.

Gostitelji so bili začudeni nad pritožbami, saj naj teh doslej ne bi bilo. »Nismo edini klub, ki je tako rešil vprašanje gostujočih navijačev,« so rekli predstavniki Spartakusa in dodali, da je vse postavljeno po pravilih, saj imajo tudi dostop do stranišča, včasih jim dajo plastenke vode in po potrebi prigrizke. 
Deli s prijatelji