Nasilje zaradi toaletnega papirja

Avstralce zajema panika zaradi virusa. Posredovati morajo tudi policisti.
Fotografija: Verjetno je že jasno, kateri je izdelek leta v Avstraliji. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Verjetno je že jasno, kateri je izdelek leta v Avstraliji. FOTO: Facebook

Če ste med tistimi, ki so v strahu pred izolacijo že pridno napolnili nujne zaloge, v teh zanesljivo ne primanjkuje toaletnega papirja. Ta se je namreč v virusni paranoji izkazal za najbolj vroč izdelek ta hip, police s higienskimi izdelki so v številnih trgovinah po svetu prazne.

...
...
O absurdnih incidentih poročajo predvsem iz Avstralije, kjer so morali celo omejiti prodajo toaletnega papirja: mnogi so v paniki namreč natovorili tudi po več vozičkov in kupili po deset zavojev (pozor, v vsakem je v povprečju 36 rol!), zato so oblasti v nekaterih zveznih državah odredile začasni ukrep in sporočile, da vsakemu kupcu pripadajo le štirje zavitki naenkrat. Kar seveda pomeni le malce več organizacije in iznajdljivosti za stranke, ki so se bile pripravljene večkrat vrniti v prodajalno po dragoceni izdelek, v nekaterih gospodinjstvih pa so se po največjo dovoljeno količino odpravili vsi družinski člani. Strah pred izbruhom novega koronavirusa, ki bi lahko koga potisnil v izolacijo, mnogi pa se bojijo kar razglasitve karantene za vse prebivalce, pa je nekatere potisnil tudi v nasilne obračune: neki 50-letnik iz Tamwortha v zvezni državi Novi Južni Wales, ki je nakopičil goro toaletnega papirja v svoj nakupovalni voziček, se je najprej sprl z drugim kupcem, ki mu je očital neracionalno vedenje, in ga celo napadel, ko pa je k njemu stopil še prodajalec, je hotel fizično obračunati tudi z njim. Posredovala je policija in nasilno stranko med upiranjem aretaciji onesposobila z električnim paralizatorjem. Dan prej je ženska, besna na moškega, ki je nakopičil preveč papirja, potegnila kar nož, zato so znova posredovali možje postave, o prepirih med strankami pa poročajo iz večine trgovskih verig.

Nekatere tovarne so zavoljo panike in neverjetnega povpraševanja povečale proizvodnjo, ta zdaj poteka nepretrgano, 24 ur na dan, nekateri pa poskušajo vsesplošno paranojo razbiti z drobcem humorja: časnik NT News je tako natisnil osem dodatnih strani s priročnimi zarezami in pripisom – za uporabo v nujnem primeru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije