IZŽIVLJANJE

Na nosoroga sta vpraskala svoji imeni

Par se je podpisal na kožo samice Noelle Manjka jima spoštovanja, pravi direktor zooja.
Fotografija: Noelle se včasih postavi blizu ograje in obiskovalci se je lahko dotaknejo.
Odpri galerijo
Noelle se včasih postavi blizu ograje in obiskovalci se je lahko dotaknejo.

PARIZ – Pierre Caille, direktor živalskega vrta La Palmyre kakšnih 500 kilometrov južno od Pariza, pravi, da sta obiskovalca ravnala »neumno in nespoštljivo«. Moški in ženska sta namreč na hrbet 35 let starega nosoroga, samica sliši na ime Noelle, vpraskala svoji imeni, Camille in Julien.

Dejanja ni videl ali posnel nihče.
Dejanja ni videl ali posnel nihče.

Žival pri tem ni bila poškodovana in ni trpela prav nobene bolečine, je zatrdil direktor živalskega vrta, saj sta Camille in Julien imeni vpraskala v plast blata in odmrle kože na njenem hrbtu, je pa vendarle kritiziral njuno vedenje. Iz živalskega vrta so sporočili, da nosorogi dostikrat stojijo blizu ograje, blizu obiskovalcev.

»Ljudje se lahko celo dotaknejo njihovega hrbta in večina to stori pazljivo in spoštljivo. Verjamemo, da so obiskovalci vznemirjeni, ker se lahko tako zelo približajo živalim, se jih dotaknejo, se zavedajo raznolikosti in veličastnosti življenja.« A se najdejo tudi drugačni, obiskovalca sta, poročajo mediji, svoji imeni na hrbet vpraskala kar z nohti. Fotografije nosoroga z njunima imenoma so hitro našle pot na družabna omrežja, Camille in Julien pa sta bila deležna obilo neodobravanja.

Noelle so oskrbniki še istega dne temeljito okrtačili ter izbrisali napis. Vodstvo živalskega vrta je sporočilo, da razmišljajo o postavitvi dodatnih varnostnih kamer, dejanja namreč nihče ni niti videl niti posnel. Morda ne bi škodile niti opozorilne table, s katerimi bi ljudem sporočali, naj ne pišejo po nosorogu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije