POROKA

Na eko poroko s traktorjem

Britanski piarovec in baletna učiteljica sta si omislila do okolja prijazno svatbo. Obred je bil sredi gozda, svatje so sedeli na balah sena.
Fotografija: Chloe je nosila obleko iz druge roke, Joshua pa navadne kavbojke.
Odpri galerijo
Chloe je nosila obleko iz druge roke, Joshua pa navadne kavbojke.

Vse, kar je ekološko, je v modi, in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo pravi hit postale ekološke poroke. Kot poročajo britanski mediji, so te trenutno zelo modne, še posebno radi pa se zanje odločajo milenijci. Na zeleni način sta se v zakon odločila skočiti tudi britanski piarovec Joshua Stringer-Hall in njegova izbranka, baletna učiteljica Chloe, ki sta bila podrobnosti o veselem dnevu pripravljena deliti z javnostjo.
Konfeti, s katerima so zasuli mladoporočenca, so bili seveda razgradljivi.
Konfeti, s katerima so zasuli mladoporočenca, so bili seveda razgradljivi.

Kot sta se pohvalila, sta tako celo prihranila in namesto povprečnih 19.000 evrov, kolikor navadno zapravijo za poroko pari v Veliki Britaniji, zanjo odštela okoli 13 tisočakov.

Okoljska ozaveščenost 25-letnikov se je začela že pri vabilih: ta seveda niso bila natisnjena na bleščečem papirju, za kakršnega se navadno odločajo bodoči ženini in neveste, ampak na recikliranem.


Za kraj obreda in slavja sta izbrala gozd v bližini Hereforda, goste pa sta posadila kar na bale sena. Tudi pri nevestini opravi nista prekršila ekološke zaobljube: Chloe je nosila poročno obleko, ki jo je kupila v trgovini z oblačili iz druge roke za pičlih 55 evrov. Ženin je bil oblečen v kavbojke, ki jih je pozneje večkrat oblekel za v službo. Oblačila za oba so stala okoli 100 evrov. Zeleno usmerjeni so bili tudi gostje, ki so ju zasuli z do okolja prijaznimi konfeti.
Takole so goste pripeljali na kraj dogajanja.
Takole so goste pripeljali na kraj dogajanja.

Na zakuski so se sladkali z veganskimi dobrotami, pripravljenimi iz lokalnih živil, vzgojenih brez uporabe pesticidov. Sladki vrhunec so bile poročne torte, ki so jih pripravili kar gostje. Seveda so bile veganske, gostje pa so po navodilih mladoporočencev med njimi izbirali najboljšo. Vsa hrana je bila postrežena na razgradljivih bio krožnikih.


Britanski mediji so že polni navodil o tem, kako slediti smernici in se poročiti ekološko. Parom svetujejo, naj na poroki nosijo oblačila, ki jih bodo pozneje (nemara prebarvana) lahko nosili za v opero, gledališče ali druge posebne priložnosti. Poleg tega naj uporabijo cvetlice, ki jih je mogoče po obredu znova posaditi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije