Mladi bogataš čez noč postal klošar

Podjetnik Dan Legg je tri dni preživel kot londonski brezdomec. Ni mu uspelo dokazati, da so ljudje z ulice za svojo bedo krivi sami.
Fotografija: V običajnem življenju se prevaža v lamborginijih. FOTOgrafiji: Channel 5/5 Star
Odpri galerijo
V običajnem življenju se prevaža v lamborginijih. FOTOgrafiji: Channel 5/5 Star

Danes 20-letni podjetnik Dan Legg iz Cheddarja v Veliki Britaniji je pri komaj 18 letih postal milijonar, do denarja pa je prišel z lastnim delom. Prav zato mu ni bilo jasno, kako je mogoče, da nekateri ljudje živijo na ulici. Prepričan je bil, da so brezdomci za svojo bedo krivi sami, saj premalo naredijo za to, da bi jim bilo bolje. Odločil se je, da bo svojo trditev tudi dokazal. Zapustil je razkošni dom, v katerem hrani dizajnersko garderobo vrtoglave vrednosti – samo njegova zbirka športnih copat je stala približno 5800 evrov –, in se, preoblečen v brezdomca, za tri dni podal na londonske ulice. Bil je prepričan, da brezdomci služijo od 60 do 120 evrov na dan in da nimajo denarja zato, ker ga zapravijo za alkohol.

Nepričakovan preobrat

A že po desetih minutah beračenja v južnem Londonu, v katerih je zaslužil le nekaj deset centov, ljudje pa so ga ignorirali, se vanj obregali in na splošno z njim ravnali nespoštljivo, je ugotovil, da življenje na ulici ni tako preprosto, kot je pričakoval. Po pogovoru z enim od brezdomcev, ki mu je zaupal, da je ostal na cesti po samomoru žene in smrti staršev, ki mu nista ničesar zapustila, je Dan, ki je svoje bogastvo ustvaril s pomočjo spletnega trgovanja, ugotovil, da imajo nekateri ljudje v življenju pač smolo. Po enem dnevu bivanja na cesti je bil milijonar, ki ga je brezdomčeva zgodba za nameček spomnila na sestrin samomor leta 2017, tako čustveno uničen, da je naročil snemalcu spletnega kanala 5star, ki je snemal njegov nenavadni eksperiment, naj ugasne kamero. »Prav zato vedno razvajam starše, ker si to zaslužijo,« je povedal po eksperimentu, ki bi ga, zaradi pretresov, skorajda prekinil. Podjetnik zdaj ne verjame več, da ostaneš brez strehe nad glavo po lastni krivdi, saj se je v živo prepričal, da te lahko tjakaj pahnejo zgolj nesrečne okoliščine, iz katerih se ni preprosto pobrati.
Milijonar je postal s pomočjo spleta.
Milijonar je postal s pomočjo spleta.

Dan, ki zasluži več kot 50.000 evrov na mesec, je sicer znan po razkošnem življenjskem slogu. Rad potuje, se vozi v dobrih avtomobilih in zapravlja za oblačila. Za 20. rojstni dan je prijatelje povabil na jahto, najem katere ga je stal več kot 18.000 evrov na dan. S svojimi milijoni pogosto razvaja starše, ki jih je zaposlil v svojem podjetju TeamFX Trading, katerega osnovna dejavnost je izobraževanje ljudi o menjavi valut in analiziranju grafikonov, da znajo odkriti vzorce, smernice in druge kazalnike.
Trije dnevi na ulici so ga skoraj uničili.
Trije dnevi na ulici so ga skoraj uničili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije