Med sprehodom odkril svoj grob

Šokirani upokojenec prepričan, da je to maslo njegove bivše. Očitno si še vedno goreče želi, da bi bila pokopana skupaj.
Fotografija: Žena si ga želi čim prej spraviti pod rušo, je prepričan.
Odpri galerijo
Žena si ga želi čim prej spraviti pod rušo, je prepričan.

Takšnega slovesa si resnično ni predstavljal: naključen sprehod po pokopališču je Alana Hattla naravnost šokiral, med ogledovanjem nagrobnih spomenikov je namreč naletel na – svojega.

Ne bo pokopan z bivšo

Z imenom, priimkom, točnim datumom rojstva in izmišljenim datumom smrti z letnico 2019. Škot iz kraja Forfar v pokrajini Tayside je zdaj prepričan, da je morbidna potegavščina delo njegove nekdanje žene, ki si očitno resnično želi, da bi bil Alan že pod rušo. Kot pojasnjuje 75-letnik, je bila ločitev pred leti resnično mučna, a za oba, zato nikakor ne razume takšnega obračuna. »Še vedno sem živ. In moj nagrobnik stoji na pokopališki parceli, ki jo je že zdavnaj kupila žena, v času, ko sva še načrtovala, da bova pokopana skupaj. Po ločitvi je postalo jasno, da se to ne bo zgodilo, a kot kaže, se ona ne želi sprijazniti s tem. Ali pa me želi čim prej spraviti s tega sveta,« z glavo zmajuje upokojenec, ki se je preživljal kot varilec. »Kaj takšnega se lahko zgodi le v nanizanki Samo bedaki in konji, se mi zdi. Nekdo se norčuje iz mene in mojega življenja.«


Sicer ne želi z gotovostjo trditi, da za neokusno potegavščino stoji žena, a glede na to, da spomenik stoji na njeni parceli, dvomi, da bi se tega lahko domislil kdo drug. Otroka, že odrasla, seveda, sta prav tako osupla in o očetovem lažnem grobu ne vesta ničesar. Ker Alan in bivša nimata stikov, je zaprosil upravo pokopališča, naj zadevo razišče in spomenik ali vsaj napis čim prej odstrani in mu tako vrne življenje, iz katerega pa so nedavno čudežno izginili številni znanci, s katerimi je še pred meseci imel stike, upa upokojenec, ki je v lokalnem časopisu objavil fotografijo nagrobnika in sebe s pripisom: Še sem živ. Njegov telefon je namreč pred časom nenadoma potihnil, zdaj mu je jasno, zakaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije