NENAVADNO

Med nogami gostov plavajo ribe

V vsakem bazenu je približno 10.000 litrov vode. Kavarna je najbolj priljubljena med družinami.
Fotografija: V pritličju so okrasne akvarijske ribice, v prvem nadstropju japonski krapi.
Odpri galerijo
V pritličju so okrasne akvarijske ribice, v prvem nadstropju japonski krapi.

V zadnjih letih so zelo priljubljeni gostinski lokali s hišnimi ljubljenčki, največkrat gre za pse in mačke, v kavarni Amix Coffe pa lahko gost srka pijačo, medtem ko med njegovimi stopali plavajo ribe. V tem lokalu v vietnamskem mestu Hošiminh so tla spremenjena v bazen, noge miz in stolov pa so prelepljene z bombažnimi blazinami proti trenju. V lokalu sta dva 25 centimetrov globoka in 20 kvadratnih metrov velika bazena, polna rib. Gosti morajo pred vstopom sezuti čevlje in si umiti noge.

Lastnik lokala je 23-letni Nguyen Duoc Hoa, ki priznava, da je bila izvedba bistveno bolj zapletena, kot je načrtoval. V vsakem od dveh akvarijev v pritličju in prvem nadstropju je okoli 10.000 litrov vode, ki jo čistijo s posebnim filtracijskim sistemom. Najtežje je bilo zagotoviti, da gosti ne bi strašili rib. Njihove glavne stranke so družine z otroki in nekateri starši malčkom dovolijo, da se podijo za ribami, čeprav to ni dovoljeno.

»Če ne upoštevajo pravil, jih moramo prositi, da kavarno zapustijo,« je poudaril Hoa. V pritličju plavajo majhne okrasne ribe, v prvem nadstropju pa veliki japonski krapi, ki tehtajo do 300 gramov. Nasprotniki lokala z ribami menijo, da je izpostavljanje živali stresu povsem neprimerno.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije