SAJ NI RES, PA JE

Mati zdravemu sinu povzročala bolezenske znake, da ga je spravila na operacije

Ne ve se, kdo je bolj nor, mati ali zdravniki.
Fotografija: Mati je najprej samo potencirala bolezenske znake, zatem pa je prešla še na sprožanje bolezni. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Mati je najprej samo potencirala bolezenske znake, zatem pa je prešla še na sprožanje bolezni. FOTO: posnetek zaslona

Christopher Bowen je zdrav desetletnik, ki pa je do svojega osmega leta starosti preživel že 13 težkih operacij in bil 323 hospitaliziran. Vendar ta članek ne spada v kategorijo tistih o čudežnih ozdravljenjih, ampak bolj v kategorijo saj ni res, pa je.

Njegova mama Kaylene Bowen si je namreč izmišljevala, za katerimi hudimi boleznimi boleha njen sin. Najprej je potencirala bolezenske znake, pozneje pa si je bolezni kar izmišljevala. Zdravniki sumijo, da je bolezenske znake celo povzročila, najbolj sumljiv je nekajminutni epileptični napad, ki naj bi ga doživel Christopher. Za epilepsijo med zdravniškim pregledom niso našli nobenih dokazov. Fant je tako »bolehal« že za rakom, hudimi genskimi okvarami, bil ves čas priklopljen na kisik, hranili so ga po cevki, zaradi česar je dobil več življenje ogrožajočih infekcij krvi, ter bil na invalidskem vozičku. Mama ga je prijavila tudi že na transplantacijo pljuč.

Na srečo je čudno obnašanje opazil otrokov oče, ki je na sodišču zahteval skrbništvo nad sinom, vendar so sodniki verjeli materi. Po letih obiskovanja bolnišnic, čeprav je mati sina vodila v več različnih, so tudi zdravniki posumili, da ni vse v redu z materjo. Po sedemminutnem epileptičnem napadu, za katerega zdravniki niso našli nobenega dokaza, mati pa ni hotela prenehati dajati sinu zdravil, so jo prijavili policiji.

Na srečo je zdaj mati v zaporu, njeni otroci pa v skrbništvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije