MORILKA

Levinja v živalskem vrtu zadušila leva

Objavljeno 23. oktober 2018 14.03 | Posodobljeno 23. oktober 2018 14.03 | Piše: A. P.
Zuri je pokončala očeta svojih mladičev. Do spopada sta živela v slogi.
Nyack je bil mogočen lev.
INDIANAPOLIS – Levinja v živalskem vrtu v Indianapolisu v ZDA je v ponedeljek zjutraj ubila 10 let starega afriškega leva. Gre za samca, ki je oče njenih treh mladičev, poginil pa je zaradi hudih ran na vratu. Mogočni lev po imenu Nyack se je spopadel s samico Zuri v zunanjem delu ograde za velike mačke.
image
V ameriškem živalskem vrtu so presenečeni in pretreseni.

Osebje je povedalo, da so še pred odprtjem živalskega vrta slišali neobičajno silovito rjovenje. Stekli so do levov, ki sta se silovito borila, in ju poskušali ločiti. »Zuri je Nyacka tako dolgo držala za vrat, da se je nehal premikati,« je povedal eden od uslužbencev. Veterinar je po obdukciji potrdil, da je samec poginil zaradi zadušitve.
8
let sta živela skupaj brez spora.


Nyack in Zuri sta bila v isti ogradi dolgih osem let in se nikoli nista spopadla. Leta 2015 sta dobila tri mladiče. »Družina našega živalskega vrta z žalostjo sporoča, da je 10-letni afriški lev Nyack v petek poginil. Izvedli bomo celovito preiskavo in poskušali ugotoviti, kaj je vodilo do tega incidenta. Zuri in preostali trije levi so v redu. Nyack je bil veličastna žival, zelo ga bomo pogrešali,« so v uradni izjavi zapisali v živalskem vrtu v Indianapolisu.
Deli s prijatelji