MAČEK V ŽAKLJU

Kupovala sta hišo, dobila podrtijo

Škota sta na dražbi dobila mačka v žaklju. Kljub odsvetovanju strokovnjakov sta se odločila za obnovo.
Fotografija: Hiša stoji na poplavnem območju. FOTOgrafije: Fb
Odpri galerijo
Hiša stoji na poplavnem območju. FOTOgrafije: Fb

Parček je na dražbi po pomoti kupil 120 let staro razpadajočo posest, ker je nastala zmešnjava s številkami. Cal Hunter in Claire Segeren sta nameravala za 35.000 evrov kupiti stanovanje v Glasgowu, končala pa sta z vilo Jameswood v škotskem Dunoonu, ki ima puščajočo streho, ponekod nima tal in ne oken. Cal je bil sam na dražbi, ker je bila Claire takrat v Kanadi, in je oddal napačno ponudbo.
Živita v prikolici in obnavljata vilo.
Živita v prikolici in obnavljata vilo.

Po ogledu hiše sta se vanjo zaljubila, prepričana sta, da gre za igro usode. Tako sta novembra lani pljunila v dlani in začela obnavljati, čeprav so jima strokovnjaki in domačini svetovali, naj vilo podreta in postavita novo. Rada bi jo spremenila v tri stanovanja, dve bi prodala, da bi odplačala kredit, pri projektu jima pomagajo prijatelji.


»Zaljubljena sva v hišo, stoji na odlični lokaciji, to je bila čudovita napaka,« je povedal Hal. »Zgrajena je bila v 19. stoletju, ima veliko značaja, bil bi greh, če bi jo podrl. Odločila sva se jo obnoviti,« je primaknila Claire.
Notranjost je uničena, prav tako streha.
Notranjost je uničena, prav tako streha.

Trenutno živita v počitniški prikolici. Vila je bila zadnjih dvajset let prazna, zaradi težav z odtekanjem vode je bilo zemljišče, na katerem stoji, ves čas poplavljeno, kar je stavbo močno prizadelo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije