NOVI KOMPLET

Krematorij iz lego kock

Objavljeno 13. april 2019 17.51 | Posodobljeno 13. april 2019 17.51 | Piše: A. P.

Novi komplet olajša pogovor z otrokom o smrti. Nenavadno zamisel podpirajo tudi dunajski terapevti.

Komplet z žalujočimi, dvema mrtvecema in okostnjakom FOTO: Pogrebni muzej mesta Dunaj
DUNAJ – Na osrednjem dunajskem pokopališču že od leta 1967 deluje pogrebni muzej, ki obiskovalcem predstavlja zgodovino dunajske pokopališke in žalne kulture. Ta teden je razširil ponudbo s kompleti lego kock na temo pogrebov.
image
Komplet z žalujočimi, dvema mrtvecema in okostnjakom FOTO: Pogrebni muzej mesta Dunaj

Najbolj iskano je lego pogrebno vozilo, v kompletu so še grob z nagrobnikom, bager, žalujoča družina, mama, oče in otrok, pa umrli in okostnjak ter lego krematorij. Potezo je podprlo tudi Dunajsko deželno združenje za psihoterapijo.
image
Bi kupili lego krematorij?

»S temi izdelki je mogoče temo smrti razumljivo predstaviti. Olajšajo lahko pogovor z otrokom o smrti. S pomočjo krematorija lahko tako skozi igro razložimo, kaj se na primer zgodi z ljubljenim dedkom pri upepelitvi, ali s pomočjo lego groba predstavimo, kako poteka pogrebna slovesnost,« je povedal Markus Pinter, direktor podjetja Pogrebne storitve in pokopališča mesta Dunaj.
Najbolj iskano je lego pogrebno vozilo.


»Lego kocke, ki so posvečene smrti, so po prepričanju terapevtov, za starše dodaten način pojasnjevanja pomena in posledic smrti. Vsekakor si lahko predstavljam, da bodo nove igrače dunajskega Pogrebnega muzeja našle svoje mesto v marsikateri psihoterapevtski ordinaciji za otroke,« pa je prepričana Michaela A. Tomek iz Dunajskega deželnega združenja za psihoterapijo. 
Deli s prijatelji