Kljub epidemiji iščejo zaklad

Lov na zaklad usoden za že najmanj pet ljudi. Forrest Fenn najditelju obljublja dva milijona.
Fotografija: Forrest Fenn kljub smrtnim žrtvam še naprej poziva k lovu na zaklad. FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Forrest Fenn kljub smrtnim žrtvam še naprej poziva k lovu na zaklad. FOTOGRAFIJI: Twitter

Mnogi so se med pandemijo novega koronavirusa poskrili v svoje domove, Američani, seveda, pa marsikaj delajo po svoje. Tako izkoriščajo paniko v urbanih središčih in se podajajo v višave, denimo v Skalno gorovje, kjer je bogatun in trgovec z umetninami Forrest Fenn menda skril zaklad.

Zaklad ali nateg?

Menda zato, ker so mu pred desetletjem odkrili raka, in ker je bil prepričan, da se mu čas izteka, je sklenil svoje bajno premoženje razdeliti pred smrtjo. Bolezen je nazadnje premagal, a je pustolovščino vseeno nadaljeval in ponudil izziv tistim, ki se ne bojijo dogodivščine in imajo bujno domišljijo, poroča Popular Mechanics. Za najdrznejše tako nekje ostaja skrita lična bronasta skrinja, polna redkih kovancev in dragih kamnov, do nje pa vodijo zagonetni zemljevidi z ugankami in ključi, ki naj bi jih skrbno sestavil 89-letni Fenn. Ta kljub številnim dvomom in kritikam javnosti vztraja, da zaklad zanesljivo obstaja, za zdaj je znano le, da se skriva nekje severno od Santa Feja, in kar precej je takšnih, ki verjamejo, da bodo z veliko vztrajnosti in izvirnosti obogateli. Za kakšna dva milijona cekinov se obeta zmagovalcu in nadobudnežev nikakor ne primanjkuje, čeprav se Fenn spopada tudi s tožbo enega od domnevnih najditeljev: ta zdaj od njega na sodišču zahteva priznanje, da je lov na zaklad le grda potegavščina, saj je prepričan, da je sam razodel vsa potrebna gesla in razvozlal uganke, a kljub temu ostal praznih rok.
Tudi v teh časih, ko zdravstveni strokovnjaki opozarjajo na pomen stroge izolacije, se mnogi raje odpravljajo v višave po zaklad, ta pa je leta 2017 terjal prvo smrtno žrtev, pred dnevi pa že peto. Usodni so bili predvsem odročna območja, nevaren teren in neprizanesljive vremenske razmere. Zadnje dni bentijo tudi prebivalci, ki živijo v krajih ob vznožju Skalnega gorovja, kajti v neposredni bližini njihovih domov so vsak dan parkirana številna vozila ne le iskalcev zaklada, ampak tudi sprehajalcev in izletnikov, ki bežijo iz okuženih mest in tako nevarno ogrožajo druge. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije