OGORČENJE

Kip spremenil v bobnarja

Vandalizem na koncu znamenite romarske poti. Nepridipravu grozi do 150.000 evrov kazni.
Fotografija: Kip je iz 12. stoletja.
Odpri galerijo
Kip je iz 12. stoletja.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – Na pročelju katedrale v mestu Santiago de Compostela v španski Galiciji so vandali z barvo zapackali kip iz 12. stoletja. Njegov obraz je nekdo spremenil v masko Erica Singerja, bobnarja slavne rock skupine Kiss, njeno ime je pripisal poleg.

Vandal se je verjetno zamislil ob podatku, da mu grozi kazen do 150.000 evrov, ker se je lotil ene najbolj slavnih katedral na svetu. »Naredili bomo vse, kar lahko, da bomo tega človeka izsledili in bo odgovarjal za svoje dejanje,« je ogorčen predsednik mestnega odbora za kulturo Roman Rodriguez. Barvo bodo z marmorja odstranili s pomočjo laserja.

Kip naj bi porisali v zgodnjih ponedeljkovih urah, policija je takoj začela pregledovati posnetke nadzornih kamer ter objavila fotografije omadeževanega kipa. »Pomagajte nam najti tistega, ki je to storil,« so zapisali ob njih. Katedrala Camino de Santiago je cilj priljubljene romarske poti, skupina Kiss pa je v bližnjem mestu Viveiro nastopila minuli mesec in očitno pustila močan pečat.

Policija s pomočjo fotografij išče krivca.
Policija s pomočjo fotografij išče krivca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije