SEVERNA KOREJA

Manekenkino izzivanje: lahko bi ostala brez glave

Kršila je mnoga pravila v državi, kjer velja strog režim.
Fotografija: Severna Koreja, kip FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Severna Koreja, kip FOTO: Shutterstock

Na turistični obisk Severne Koreje, ki velja za eno najbolj zaprtih držav na svetu, se je odpravila brazilska manekenka Liziane Gutierrez. Tam pa prekršila številna stroga pravila. Kot pišejo tuji mediji, je lahko srečna, da ima glavo še na svojem mestu.

Brazilka se je ob spomenikih v Pjongjangu seveda fotografirala, a le z enim izmed severnokorejskih voditeljev. Zakon pa govori, da se lahko obiskovalci slikajo le, če zajamejo oba kipa, Kim Džong Ila in Kim Džong Suna. »Nisem vedela, da moram slikati oba. Samo enega sem,« je povedala.

Objavila je tudi fotografije iz hotelske sobe, na katerih je skopo odeta, ter fotografijo sebe s pokrivalom enega izmed korejskih vojakov. Poleg tega je na ogledu mesta nosila majico ZDA. Turistična vodička je za Gutierrezovo dejala, da še ni imela gosta, ki bi ji povzročal toliko težav. Ker je nosila provokativen bikini, jo je prosila, naj se preobleče.


Največji škandal pa si je privoščila na vlaku. »Odšla sem do stranišča in pred vrati zagledala kapo. Šla sem do ekipe, s katero sem potovala, in pokazala, kaj sem našla. Kapo sem dala na glavo in se slikala. Vsi so mislili, da sem nora, da tega ne bi smela delati. Potem sem kapo nesla nazaj.«

Največja težava jo je čakala na meji, kjer je treba ob vstopu prijaviti mobilni telefon, ob izstopu pa pregledujejo fotografije, ki si jih naredil. »Bila sem nervozna, a k sreči vojak ni pregledal vseh fotografij, ki sem jih naredila.« 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije