PALAČINKE

Glasbenik zaslovel s palačinkami

Najprej je iz mase naredil smajlije, zdaj dela portrete. Njegovo podjetje palačinke oblikuje tudi po naročilu.
Fotografija: Palačinka, da te kap! FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Palačinka, da te kap! FOTO: Instagram

Američan Dan Drake velja za najboljšega umetnika v oblikovanju palačink na svetu. A možakar iz St. Louisa se ni želel tako posvetiti palačinkam, peči jih je začel, ko se je zaposlil v restavraciji. Od nekdaj je imel dar za risanje, niti sanjalo pa se mu ni, da ga bo to izstrelilo med zvezdnike.
Palačinka, da te kap! FOTO: Instagram
Palačinka, da te kap! FOTO: Instagram

V resnici si je želel postati uspešen glasbenik s svojo skupino Psychedelic Psycho Nuts. Medtem ko je čakal na prodor na glasbene lestvice, se je zaposlil v restavraciji Courtesy Diner, in ker ni bilo veliko strank, je začel iz dolgčasa oblikovati palačinke.
V petih letih je zelo napredoval. FOTO: Instagram
V petih letih je zelo napredoval. FOTO: Instagram

Sprva jih je zgolj oblikoval tako, da je bila denimo videti kot miška z ušesi, sledili so smajliji, na koncu pa že pravi portreti. Ko je nekoč za eno do svojih umetnin dobil visoko napitnino, se je še bolj potrudil. Na spletu so se začele pojavljati fotografije njegovih stvaritev in po sedmih mesecih je bil na naslovnicah revij.

Začeli so ga vabiti v pogovorne oddaje, danes pa ima v lasti podjetje za pripravo palačink Dancakes, v katerem ekipa umetnikov po naročilu izdeluje palačinke najrazličnejših podob in oblik.


Prodajati je začel komplet za oblikovanje palačink za gospodinjstvo, najel pa je celo strokovnjaka, da bi naredil obstojnejšo maso. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije