S ŠKARJAMI

FOTO: Živo mejo oblikoval kot zmaja

Sting je skulpturo ustvaril z rezalnikom in škarjami. Pripovedovalec zgodb ima rad estetiko srednjega veka.
Fotografija: Zmaj je dolg skoraj 11 metrov.
Odpri galerijo
Zmaj je dolg skoraj 11 metrov.

V Leedsu na severu Anglije živi Kris Sting Wray, ki je lokalni zvezdnik, najbolj priljubljen pa je med malčki, saj je odličen pripovedovalec zgodb in pravljic. Njegova največja strast so miti in legende ter vrtnarjenje. Nedavno mu je uspelo združiti svoji ljubezni, ko je živo mejo pred svojim domom spretno obrezal v obliko zmaja. Njegov dom je postal prava turistična znamenitost.
Za oblikovanje je porabil več dni.
Za oblikovanje je porabil več dni.

Za oblikovanje je uporabil električni rezalnik, za podrobnosti pa stare škarje. Nad uspehom je bil 60-letni moški tako navdušen, da se je odločil spretnost prenesti na svojega pravkar rojenega vnukca Gabriela. »Od nekdaj so mi blizu legende in zgodovinske pripovedke, zato sem postal poklicni pripovedovalec zgodb. Idejo za zmaja pa sem dobil, ker imam okoli hiše že postavljene kipce, zato sem pomislil, da bi jih lepo popestril,« je prepričan Sting.
Za oblikovanje je porabil več dni.
Za oblikovanje je porabil več dni.

»Delo mi je vzelo veliko časa in z njim sem v glavnem zadovoljen, moram pa priznati, da me je presenetila tolikšna odmevnost. Ljudje se ustavljajo in fotografirajo, pred zmajem delajo selfieje. Naša ulica je postala nadvse priljubljena.«


Oče treh otrok je povedal, da si pri oblikovanju zmaja ni pomagal s fotografijo, prav tako ni imel nobenega načrta. »Nastal je iz moje domišljije, če se lahko pohvalim. Mislim, da je imeniten.« Preden je Sting postal igralec in pripovedovalec zgodb, se je ukvarjal z montiranjem pohištva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije