NE ODSTOPA

FOTO: Že 35 let se oblači samo v rumeno

Objavljeno 17. januar 2019 12.57 | Posodobljeno 17. januar 2019 12.58 | Piše: A. P.

Rumeni mož je preživel sirsko vojno. Pri eni barvi vztraja zaradi ljubezni.

Rumeni mož iz Alepa je legenda. FOTO: Fb
Si lahko predstavljate, da vsak dan nosite oblačila zgolj ene barve? Abu Zakur iz sirskega mesta Alep je znan kot Rumeni mož, saj se že 35 let obleči izključno v rumeno. Začelo se je 25. januarja 1983, ko se je Abu odločil za rumeno barvo, ker zanj pomeni barvo ljubezni. Projekta se je lotil temeljito, saj je prav vsak kos njegovih oblačil rumen, od spodnjic in nogavic do klobukov in
image
Je nepogrešljivi del mestnega utripa. FOTO: Instagram
obuval. Celo njegov dežnik in telefon sta takšna. Če se je zgodilo, da ni našel ustreznega predmeta v rumeni barvi, ga je preprosto prebarval. »Zame je rumena barva ljubezni,« pravi Abu. Tudi njegovo majhno stanovanje naj bi bilo polno rumenih predmetov, takšna sta denimo posteljnina in koš za smeti. Že pred izbruhom vojne je postal v mestu prava znamenitost in simbol ekscentričnosti. »Kadar hodim po ulici ali grem na javne prireditve, se mi ljudje nasmehnejo in se z mano fotografirajo. Številni se z menoj pogovarjajo in šalijo, po mojem je to ljubezen.« Abu vztrajno poudarja, da ne bo nikoli nosil druge barve.
​Zanimivo bi bilo videti, kako bi se ujel s slovito Zeleno damo iz Brooklyna, ki je tako kot on obsedena z zgolj eno barvo in je prav tako ikona domačega mesta. 
Deli s prijatelji