REKORD

FOTO: Z žebljem počil 200 balonov

Američan David Rush, ki strastno zbira rekorde, podrl še enega. V usta stlačil največ sveč in pojedel največ zrn z zobotrebcem.
Fotografija: V ustih mu je gorelo 100 sveč.
Odpri galerijo
V ustih mu je gorelo 100 sveč.

V Guinnessovo knjigo rekordov bi lahko verjetno prišel že zaradi zbiranja rekordov. Američan David Rush ima v žepu namreč že več kot sto Guinnessovih lovorik, zdaj pa jim je dodal še eno. Rekord v čim hitrejšem pokanju napihnjenih balonov z žebljem je poskušal podreti že večkrat, a doslej vsakokrat neuspešno.
V ustih mu je gorelo 100 sveč.
V ustih mu je gorelo 100 sveč.

»To je moja verjetno najstarejša prijava za podiranje rekorda. Večkrat sem ga že poskušal podreti, a sem ga moral poprej običajno prekiniti zaradi alergije na lateks. Enkrat sem prišel že precej blizu, a mi je vseeno malce zmanjkalo v primerjavi z dotedanjim rekorderjem. A zdaj mi je naposled uspelo!« In to več kot dobro, saj je poprejšnji rekord dobrih 33 sekund več kot dvakrat skrajšal. Potreboval je namreč manj kot 15 sekund, da je z žebljem počil 200 balonov.
Z žebljem je počil 200 balonov.
Z žebljem je počil 200 balonov.

Pet let je rekord v pokanju balonov trdno držal v rokah Newyorčan Ashrita Furman, ki je 200 balonov počil v 33,74 sekunde. »Pošteno sem ga premagal, za 200 balonov sem potreboval le 14,77 sekunde. Kar navdušen sem sam nad seboj in globoko hvaležen za vso pomoč, saj je dvajseterica ljudi potrebovala precej več od mojih 14 sekund, da toliko balonov napihne in razporedi po steni.«
Z zavezanimi očmi je tekel in žongliral.
Z zavezanimi očmi je tekel in žongliral.

To pa ni Rushev prvi majski rekord. V tem mesecu je namreč podrl tudi precej poseben rekord, saj se je v Guinnessovo knjigo zapisal kot moški, ki mu je uspelo v usta stlačiti največ sveč naenkrat. In sicer kar 100, te mu jih je nekdo prižgal, goreče pa je imel v ustih potem še polnih 30 sekund. S tem je pošteno presegel število 41 sveč, ki jih je v usta lani uspelo stlačiti Indijcu Dinešu Šivnatuhu Upadhjaji, prejšnjemu rekorderju.


Med drugimi Davidovimi rekordi je – če omenimo le nekatere – število koruznih zrn, ki mu jih je uspelo pojesti v treh minutah z zobotrebcem, število okusov sladoleda, ki jih je prepoznal s prevezanimi očmi, podrl pa je tudi rekord v najdaljši razdalji, ki jo je komu kdaj uspelo preteči z zavezanimi očmi, vmes pa je žongliral s tremi žogicami. Slednji rekord je bil njegov 33. po vrsti, ki ga je dosegel pri 33 letih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije