NENAVADNO

FOTO: Z velikanskim zmaguje

Objavljeno 02. september 2019 18.36 | Posodobljeno 02. september 2019 18.36 | Piše: A. J.

Američan Jacob Pina ima več kot 11 cm dolga palca. Da je predvsem desni nenavaden, je ugotovil šele v srednji šoli.

Oba ima enako dolga, vendar desni nekako štrli ven.
Jacob Pina iz Westporta v ameriški zvezni državi Massachusetts je ponosni lastnik ogromnega palca na desni roki. Gigantski prst meri več kot 11 centimetrov, Jacob pa ga – v nasprotju z junakinjo filma Even Cowgirls Get the Blues – ne uporablja za štopanje. Mu pa, pravi, pride še kako prav pri igranju računalniških igric. »Precej dober sem v igranji igric na Xboxu, res dobro mi gre videoigra Rainbow Six Siege. Približno deset sezon sem bil deseti najboljši na svetu,« se pohvali dolgopalčni 20-letnik.
Odkar je fotografijo svojega prsta objavil na spletu, je postal prava zvezda. »Ne morem verjeti, koliko všečkov sem dobil,« se čudi. Da ni takšen kot drugi, je študent na univerzi Roger Williams v Bristolu prvič opazil v srednji šoli. »Sedel sem s prijateljem Alecom in nekim fantom po imenu Cameron in ta je rekel: 'Vau, poglej, kakšen palec ima.' Rekel sem: 'Kaj misliš s tem, kakšen palec?' In poklical je še prijatelje, ki so bili vsi navdušeni. Takrat sem ugotovil, da nimam palca kot vsi drugi,« se spominja. Kot pravi, ga zaradi njegove posebnosti nikoli ni nihče zafrkaval ali nadlegoval.

image
Z dolžino prsta se rad pohvali.

Ima pa tako dolg palec tudi nekaj slabih plati. Rokavic takšnih dimenzij ni mogoče dobiti. »Ne morem jih nositi. No ja, lahko jih, vendar mi stiskajo prst in me začne boleti,« pravi.

Jacob nima pojma, po kom je podedoval nenavaden del telesa. »Nihče drug v družini ga nima. Res pa je, da ima moj dedek precej čudne dlani,« pravi.

Čeprav je njegov levi palec enako dolg kot desni, pa ne vzbuja toliko pozornosti. »Zato, ker je normalno oblikovan. Ne štrli ven tako kot levi in zato deluje bolj normalen.«

Ko ljudje opazijo njegov palec in zaženejo vik in krik, se odlično počuti. »Vedno je dobro biti drugačen, če se počutiš dobro takšen, kakršen si,« modruje.
Deli s prijatelji