HRANA DRUGAČE

FOTO: Umetnine iz zdrave hrane

Objavljeno 21. april 2019 16.07 | Posodobljeno 21. april 2019 16.07 | Piše: A. P.

Avstralko v oblikovanje jedi zapeljal izbirčni sin. Danes ji na spletu sledi že na stotisoče ljudi.

Slastna Zlatolaska FOTO: Instagram
PREGOVORNO so otroci zelo izbirčni glede hrane, starši so pogosto obupani, ko svojih malčkov ne morejo prepričati, da bi pogoltnili kaj zdravega in ne sladkega. Laleh Mohmedi pa je to dejstvo korenito spremenilo življenje, saj ji je odprlo uspešno kariero oblikovalke hrane, ki ji na spletu sledi že na stotisoče ljudi.
image
K oblikovanju hrane jo je pripravil sin. FOTO: Instragram

Avstralka se je z oblikovanjem hrane začela ukvarjati, da bi svojega triletnega sina pripravila do tega, da bi jedel. Začelo se s palačinkami v obliki leva, ki so postale pravi hit. To je bila zadostna spodbuda, da je začela eksperimentirati še z drugimi jedmi.
image
Slastna Zlatolaska FOTO: Instagram

»Ne vem, kako se je nekaj, kar sem v kuhinji počela s sinom, spremenilo v tako veliko stvar. Še danes ne morem verjeti,« je priznala Laleh. »Od nekdaj sem ljubila umetnost, že v srednji šoli, a se z njo nisem nikoli ukvarjala.«

Danes ima v lasti podjetje Jacob’s Food Diaries in redno sodeluje z Disneyjem, Nickelodeonom, Kelloggom in celo Nogometnim klubom Barcelona. Njene umetnine so navdušile vrsto zvezdnikov, tudi Ellen DeGeneres in Martho Stewart. Čeprav je 35-letnica svetovna zvezda, to ne pomeni, da je opustila napore, da bi sina pripravila do uživanja zelenjave. »Jacob se odloči, kaj bi rad jedel.
Ne vem, kako se je nekaj, kar sem v kuhinji počela s sinom, spremenilo v tako veliko stvar.


Ima veliko Disneyjevih knjig, potem izbira iz njih ali s televizije. Oblikovanje hrane naju povezuje. Med procesom se lahko pogovarjava o zdravi prehrani in sestavinah.« Laleh najraje dela z zdravo, svežo in nepredelano hrano, obožuje denimo jedi iz ohrovta, semena čia, lososa in pire. 
Deli s prijatelji