NENAVADEN REKORD

FOTO: Noro, pet dni sedel na vece školjki

Belgijec je postavil nenavaden rekord: kar 116 ur je sedel na stranišču. Voznik avtobusa obožuje izzive, nekoč je 82 ur nepretrgoma likal.
Fotografija: Zdržal je 116 ur. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zdržal je 116 ur. FOTO: Reuters

Se vam zdi, da vaš bližnji na školjki sedi neskončno dolgo in nesramno zaseda toaletne prostore? Bodite veseli, da ne živite z Belgijcem Jimmyjem De Frennom, ki je nedavno postavil svetovni rekord: na vece školjki je sedel kar pet dni!

Kdor pozna 48-letnika iz Ostenda, ve, da so mu takšni podvigi v izjemen užitek in izziv. Ne nazadnje se je leta 2016 nedvomno prikupil svoji boljši polovici, saj je kar 82 ur nepretrgano likal! Rekordi mu nadvse dišijo, in ker uradne kategorije sedenja na školjki pri Guinnessu do njegove izvedbe niso poznali, je Jimmy sklenil obrniti nov list v knjigi dosežkov. Ker je brez tekmecev vse težje, je sklenil premagati možakarja, ki je na školjki neuradno sedel sto ur, torej dobre štiri dneve, sam si je za cilj zastavil teden dni.

Utrujen in v bolečinah

Belgijec obožuje nenavadne izzive.
Belgijec obožuje nenavadne izzive.
K sodelovanju je povabil lastnika bara Filip's Place v Ostendu, in ta mu je postavil prav poseben prestol v osrednji prostor, tja se je Jimmy (v hlačah, kakopak, da ne odžene obiskovalcev) udobno namestil in obsedel. Pravila igre so bila enostavna: vsako uro je smel vstati za pet minut, da je, ironično, opravil potrebo (tekmovalna školjka seveda ni bila priključena na vodovod), lahko pa je z minutami varčeval in jih zbiral za dremež, ki je bil dovoljen vsakih sedem ur. Jimmy je zelo kmalu spoznal, da je nenehno sedenje zelo naporno, v petih dneh je zaprl oči le za kakšne tri ure, zato je po petih dneh oziroma 116 urah končal podvig.
»Noge so me tako zelo bolele in bil sem neizmerno utrujen. Nisem dosegel svojega cilja, sem pa uradno postavil rekord, na katerega sem zelo ponosen,« je povedal voznik avtobusa. »Hvaležen sem vsem tistim, ki so me pri izzivu podpirali, čeprav na vece školjki nisem bil kaj prida družba.«

Ni pa navdušil le Guinnessovih sodnikov, mnogim je tudi segel v srce, saj je izkupiček od prodaje fotografij – mnogi so si namreč želeli ovekovečiti podobo vztrajneža na toaletnem prestolu – namenil dobrodelni organizaciji.

Na školjki je opravil vse potrebe.
Na školjki je opravil vse potrebe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije