TEŽAVA

FOTO: »Ne dobim službe, ker sem prelepa«

Prepričana je, da ji lepota onemogoča redno zaposlitev. Šefi se bojijo, da se ob njej ne bodo mogli osredotočiti na delo.
Fotografija: Na koncu se je odločila za samostojno kariero.
Odpri galerijo
Na koncu se je odločila za samostojno kariero.

Rusinja Irina Kova se je odločila, da bo začela na spletu prodajati starinska oblačila, ker ji nikakor ni uspelo najti službe. V Londonu živeča 33-letnica je prepričana, da je razlog za njen neuspeh njena privlačnost. Pravi, da je tako lepa, da se je moški ustrašijo. Irina je po izobrazbi pravnica in ima zavidljivo poslovno kariero, kljub temu pa je nihče ne želi zaposliti. Če pa se to že zgodi, ji službe ne uspe dolgo obdržati.
Moški naj bi se bali njene lepote. FOTOgrafije: Instagram
Moški naj bi se bali njene lepote. FOTOgrafije: Instagram

Da bi si izboljšala možnosti zaposlitve, si je potemnila lase, saj je bila prepričana, da bo tako videti bolj profesionalna. »Če ste tako lepi, ne boste dobili službe. Potem ko sem si pobarvala lase, sem dobila več priložnosti za delo. Nositi sem začela očala z lažnimi stekelci, čeprav nimam dioptrije,« je priznala Irina.

Eden od prejšnjih šefov ji je domnevno rekel, naj se neha urejati, naj bo njen videz bolj skromen. A ona pravi, da ne izstopa zaradi tega, ker bi počela kaj nenavadnega, takšna se je pač rodila. »Redko nosim veliko ličil, saj mi jih ni treba. Če imate velike ustnice in oči, boste v vsakem primeru pritegnili veliko pozornosti. Ta moški je želel delovno okolje, v katerem so vsi isti. Namigoval je, da sem preveč glamurozna, da bi lahko bila pri njih, zato sem dala odpoved.«


Prepričana je, da je moški ne želijo zaposliti, ker jih je strah, da se zaradi nje ne bodo mogli osredotočiti na delo. Tisti, ki so poročeni, pa si ne želijo, da bi prišla žena v službo in videla vročo samsko žensko, ki sedi ob njihovem možu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije